Hallgasson bele műsorunkba!

Kattintson IDE, ha nem indul el a lejátszás!
Új ablakba nyitás

Most hallható

09:00 - Hírek

Frekvencia: Európa Rádió
Közéleti és egyházi aktualitások, időjárás, közlekedési információk

Frekvenciáink

Frekvenciáink felszíni sugárzású adóinkon:

Debrecen és régiója: FM 94.4 MHz 
Kisújszállás és régiója: FM 103.2 MHz
Miskolc és régiója: FM 90.4 MHz 
Mezőkövesd és régiója: FM 102.1 MHz
Nyíregyháza és régiója: FM 100.5 MHz
Sátoraljaújhely és régiója: FM 100.0 MHz
Szeged és régiója: FM 87,9 Mhz

Rólunk mondták

"Nem vagyok hívő. Kedvenc rádiócsatornám mégis az Önöké. Bátrak és elkötelezettek, vállalásukhoz híven kiállnak az értékek mellett. A sok fecsegő és fröcsögő kereskedelmi adó mellett üdítő kivételt képeznek. Napi rendszerességgel gondolkodtatnak el, annak ellenére, hogy nem azonos a nézőpontunk" - miskolci hallgatónk

"Nagyon jó rádió! Jó műsorokkal!" - hódmezővásárhelyi hallgatónk

"Nekem azóta csak a 94,4 Mhz-en szól a rádióm, mióta megszólalt az Európa Rádió Debrecenben" - debreceni hallgatónk

"Hálás vagyok  az igényes munkáért, ami a műsoraikat hallgatva mérhető és kiemelkedik a kereskedelmi rádiók egysíkú igénytelenségéből" - miskolci hallgatónk

"Ahányszor csak lehetőségem van a műsorokat hallgatni, megnyugszom abban, hogy van azért még friss levegő kicsiny egyházunkban" - nyíregyházi hallgatónk

"Köszönjük, hogy van! Valóban "nyugalmat sugároz", és erre igen nagy szükség van békétlen korunkban" - debreceni hallgatónk

"Nagyon gyakran hallgatom az Európa Rádiót (pl. főzés közben), mert mindig nagyon változatos, nagyon tartalmas, könnyed részeiben is csupa érték" - nyíregyházi hallgatónk

És Ön mit gondol? Írja meg nekünk! Várjuk visszajelzését a velemeny@euradio.hu címre!

Facebook

Hírek

Újabb magyarországi fiatalok érkeznek Erdélybe a Vidék Kaland program keretében

Kép: Újabb magyarországi fiatalok érkeznek Erdélybe a Vidék Kaland program keretében

Újabb magyarországi fiatalok érkeznek Erdélybe a Vidék Kaland program keretében, hogy megismerjék saját tapasztalataik alapján az erdélyi gazdák életét - közölték a szervezők.Tavaly a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesületének köszönhetően terjedt ki először a program Erdélyre. 

December 31-ig lehet jelentkezni a Diplomamentő programra

Kép: December 31-ig lehet jelentkezni a Diplomamentő programra

A Diplomamentő program keretében várhatóan augusztus végén elindulnak az első képzések, amelyekre eddig mintegy 29 ezren jelentkeztek. 

A vasárnapi felhőszakadás miatt több mint 100 esetben kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek

Kép: A vasárnapi felhőszakadás miatt több mint 100 esetben kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője Mukics Dániel tájékoztatása szerint a legtöbbször, csaknem 70-szer fakidőlések miatt kellett kivonulniuk. A legtöbb riasztás Budapestről és Heves megyéből érkezett. 

Tíz kilométer mobilgátat vásárolt a katasztrófavédelem egy svájci cégtől

Kép: Tíz kilométer mobilgátat vásárolt a katasztrófavédelem egy svájci cégtől

A hétfői Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint a nyílt közbeszerzés alapján nyertes cég  öt ajánlattevő közül az összességében legelőnyösebb, nettó 591 milliós ajánlatával nyert. 

Mérséklődött a népességfogyás üteme az év első öt hónapjában

Kép: Mérséklődött a népességfogyás üteme az év első öt hónapjában

Mérséklődött a népességfogyás üteme az év első öt hónapjában, miután többen születtek és kevesebben haltak meg, mint az előző év azonos időszakában. A KSH jelentése szerint januártól májusig több mint 35 500 gyermek született, ami 2,9 százalékkal több mint 2013 első öt hónapjában. 

Napi útravaló

20140730 - Lelkünk, mint akkumulátor - Rácz Róbert

Kép: 20140730 - Lelkünk, mint akkumulátor - Rácz Róbert

„Az akkumulátor lemerülőben van!” Mindig jönnek a figyelmeztetések. De vajon életünk, lelkünk lemerülés előtt kap-e ilyen jeleket? És amennyiben igen, képesek vagyunk-e felfogni, és másik energiaforrást találni?

20140729 - Igaztalan vádak - Arany Barbara

Kép: 20140729 - Igaztalan vádak - Arany Barbara

Harcolhatsz, küzdhetsz ellene. Védheted körömszakadtáig a magad igazát. Mert téged, jogtalanul, hamisan vádoltak meg. Holott ártatlan vagy. A kérdés csak az, hogy ez érdekli-e a másikat...

20140728 - Félelem az ismeretlentől - Sipos Brigitta

Kép: 20140728 - Félelem az ismeretlentől - Sipos Brigitta

A saját életünket éljük, vagy úgy látjuk jónak, hogy mindig mások tervezzék meg azt? Nem az a bátor, aki sohasem fél, hanem az, aki szembe mer nézni még az ismeretlennel is!

20140727 - Ézsaiás könyve 54,6-17

Kép: 20140727 - Ézsaiás könyve 54,6-17

"Mint elhagyott és fájó lelkű asszonyt, megszólít téged az ÚR, és mint ifjú menyasszonynak, ha megvetett volt is, ezt mondja Istened: Egy rövid szempillantásra elhagytalak, de nagy irgalommal összegyűjtelek..."

Köszöntő

Európa Rádió - Az értékes gondolatok rádiója

Debrecentől Miskolcon át Szegedig sugározza adását a Tiszáninneni és Tiszántúli Református Egyházkerület közös rádiója. Célunk nem más, mint a tartalmas, minőségi rádiózás iránt fogékony minél szélesebb társadalmi rétegek elérése, emberi hang megszólaltatása a harsány és sokféleképpen manipulált média világában.

 

Az Európa Rádió az informáláson túl inspirálni is szeretne, ezért a közéleti, gazdasági, tudományos, gasztronómiai, történelmi és egészségügyi magazinok mellett igényes zenéket, tartalmas, mély beszélgetéseket, egyházi műsorokat is kínál. A református egyház általános alapértékek iránti elkötelezettségéből fakadóan a hírműsorok a kimondott szó felelősségével és a hiteles tájékoztatás igényével készülnek.

A 24 órás központi adás mellett reggel 7 és 9 valamint délután 3 és 5 óra között helyben szerkesztett magazinműsorok hallhatók Debrecenben, Szegeden és Nyíregyházán.

Kérjük, fogadják szeretettel és hallgassák érdeklődéssel az Európa Rádió műsorait!