Hallgasson bele műsorunkba!

Kattintson IDE a lejátszáshoz!

 

Helyi adásaink 7-9 és 15-17 óra között:

DEBRECEN   NYÍREGYHÁZA   SÁTORALJAÚJHELY

Most hallható

11:10 - Magazin: Találkozások

Frekvencia: Európa Rádió
Magazin: Találkozások

MŰSZAKI HIBA BEJELENTÉSE:

(Hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között) 30/522-9120

Frekvenciáink

Frekvenciáink felszíni sugárzású adóinkon:

Debrecen és régiója: FM 94.4 MHz 
Kisújszállás és régiója: FM 103.2 MHz
Miskolc és régiója: FM 90.4 MHz 
Mezőkövesd és régiója: FM 102.1 MHz
Nyíregyháza és régiója: FM 100.5 MHz
Sátoraljaújhely és régiója: FM 100.0 MHz

Rólunk mondták

"Nem vagyok hívő. Kedvenc rádiócsatornám mégis az Önöké. Bátrak és elkötelezettek, vállalásukhoz híven kiállnak az értékek mellett. A sok fecsegő és fröcsögő kereskedelmi adó mellett üdítő kivételt képeznek. Napi rendszerességgel gondolkodtatnak el, annak ellenére, hogy nem azonos a nézőpontunk" - miskolci hallgatónk

"Nagyon jó rádió! Jó műsorokkal!" - hódmezővásárhelyi hallgatónk

"Nekem azóta csak a 94,4 Mhz-en szól a rádióm, mióta megszólalt az Európa Rádió Debrecenben" - debreceni hallgatónk

"Hálás vagyok  az igényes munkáért, ami a műsoraikat hallgatva mérhető és kiemelkedik a kereskedelmi rádiók egysíkú igénytelenségéből" - miskolci hallgatónk

"Ahányszor csak lehetőségem van a műsorokat hallgatni, megnyugszom abban, hogy van azért még friss levegő kicsiny egyházunkban" - nyíregyházi hallgatónk

"Köszönjük, hogy van! Valóban "nyugalmat sugároz", és erre igen nagy szükség van békétlen korunkban" - debreceni hallgatónk

"Nagyon gyakran hallgatom az Európa Rádiót (pl. főzés közben), mert mindig nagyon változatos, nagyon tartalmas, könnyed részeiben is csupa érték" - nyíregyházi hallgatónk

És Ön mit gondol? Írja meg nekünk! Várjuk visszajelzését a velemeny@euradio.hu címre!


Facebook

MEGÚJUL A HONLAPUNK

Május közepén új weboldallal jelentkezik az Európa Rádió. Az átállásig a régi honlapon előfordulhatnak műszaki hibák, egyes funkciók működése korlátozott lehet. Köszönjük hallgatóink megértését és türelmét!

Hírek

A Himnuszt énekelni elidegeníthetetlen jogunk

Kép: A Himnuszt énekelni elidegeníthetetlen jogunk

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinati Tanácsa hivatalos nyilatkozatban reagált a Szlovák Nemzeti Tanács törvénymódosítására, amellyel más nemzetek himnuszának használatát korlátozza a Szlovák Köztársaság területén.

Új református óvoda és alapiskola nyílhat Rimaszombatban

Kép: Új református óvoda és alapiskola nyílhat Rimaszombatban

Amennyiben időben sikerül befejezni az építkezést, beszerezni a használatbavételi engedélyt, s az iskolaügyi minisztériumtól megkapják az intézményi besorolást, idén szeptemberben megkezdi működését a rimaszombati Gólyavár Református Óvoda és a Református Alapiskola - írja a felvidek.ma.

Hetedjére is BORUM

Kép: Hetedjére is BORUM

A Református Gasztrokulturális Programok részeként idén is megszervezik a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumát, ezúttal március első hétvégéjén, Cserépfalun.

A Szent Miklós görögkatolikus kollégium nyerte a keresztény roma szakkollégiumok fociviadalát

Kép: A Szent Miklós görögkatolikus kollégium nyerte a keresztény roma szakkollégiumok fociviadalát

Debrecenben rendezték meg a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat VII. Országos Teremlabdarúgó Tornáját február 16-án, tíz csapat részvételével. Az esemény célja, hogy a sport közös szeretete által erősítse a közösséget – írja a Magyar Kurír.

37 és fél millió forintot utalt át a református egyház a kollégiumtűz áldozata családjának

Kép: 37 és fél millió forintot utalt át a református egyház a kollégiumtűz áldozata családjának

Átutalta a Ráday utcai kollégiumtűzben elhunyt férfi családjának az adományozóktól befolyt csaknem 37 és fél millió forintot a Magyarországi Református Egyház.

DEBRECENI EGYETEM

Világszínvonalú műtői monitort fejlesztett ki a Debreceni Egyetem Klinikai Központ és a világhírű Mayo Klinika közreműködésével egy svéd cég. A Senzime műszere pontosan jelzi, hogy mikor képes a beteg az altatást követően újra önállóan lélegezni. Használatával jelentősen növelhető a betegbiztonság.

A Táplálkozástudományi Szakemberek I. Országos Konferenciáját rendezték meg a Debreceni Egyetemen. A tanácskozásra a házigazda intézmény kutatói és táplálkozástudományi mesterképzésben részt vevő hallgatói mellett többek között az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságtól, a Semmelweis Egyetemről, a Budapesti Gazdasági Egyetemről és a Pécsi Tudományegyetemről is érkeztek szakértők.

Adatvédelemről másképpen címmel szervezett a DE Adatbiztonsági Központja előadást az egyetemi hallgatók és középiskolás diákok számára. Kerekasztal beszélgetés során, amelyen szakértők és a Tankcsapda zenekar tagjai vettek részt, ismertették mindennapi példákon keresztül a GDPR adatvédelmi rendeletet, a személyes adatokra vonatkozó jogszabályokat és az adatvédelem lépcsőfokait.

15. alkalommal szervezte meg konferenciáját a Magyar Haltani Társaság a Debreceni Egyetemen.

Megalakult a Debreceni Egyetemen a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért, közismert nevén KINCS Neveléstudományi Kutatóközpontja.

Kis- és középvállalatokkal kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem. A Mechatronikai és Villamosmérnöki Intézet az Infoware Zrt-vel és a Trigon Elektronika Fejlesztő és Szolgáltató Kft-vel közös kutatásokat, fejlesztéseket tervez, a cégek munkatársai szeptembertől oktatatnak az egyetemen, a vállalkozások pedig gyakorlóhelyet biztosítanak a hallgatók számára.

A precíziós mezőgazdálkodás az egyik fő kutatási területe a Debreceni Egyetemnek. A legújabb eredményekről egy konferencián számoltak be a kutatásban résztvevők.

A Budapesti Corvinus Egyetem Bosnyák János Nemzeti Emlékversenyén első helyezést ért el a DE Gazdaságtudományi Karának Pénzügyi és Számviteli szakos hallgatókból álló csapata. A 4 fős csapat 3.éves hallgatókból állt, akik a nemzetközi verseny feladatait magas színvonalon teljesítették.

A Debreceni Egyetem 300 hallgatója válik mentorrá a Tanítsunk Magyarországért egyetemi mentorprogram keretén belül, egy féléves kurzust követően. A 2019 szeptemberében útjára induló projektben 50 kiválasztott általános iskola vesz részt.

Komplex egyedülálló egészségfelmérés a Debreceni Egyetemen a magyar, ezen belül az Észak-Keleti-magyarországi roma lakosság körében.

Felveteli 2019. Február 15-ig lehetertt jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A Debreceni Egyetem az országban az egyik legszélesebb kínálattal, 168 szakkal, köztük öt új képzéssel várta a jelentkezőket.

Eaton - labor. Ipari körülmények között tanulhatják meg a programozható logikai vezérlők használatát a Debreceni Egyetem villamosmérnök szakos hallgatói. A labor átadójára február 21-én került sor a DE Természettudományi és Technológiai Karán.

Stratégiai megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a Continental február 8-án.

Gazdasági évnyitó és partnertalálkozó a Debreceni Egyetemen 2019. január 18-án

A DE Természettudományi és Technológiai Karának duális képzéséről szóló ismertetője 2019. január 24-én.

Szakmai fórum és pályaorientációs nap a DE Balásházy János Gyakorló középiskolája és kollégiumában.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ új weboldalának bemutatása 2019. január 25-én.

A Debreceni Egyetem történetének egyik legnagyobb infrastrukturális beruházása valósul meg 6 milliárd 225 millió forintból jövő év tavaszáig.

2018. december 2018. november

2018. október 2018. szeptember 2018. augusztus

2018. július 2018. június 2018. május

2018. április 2017. február - 2018. március

Következő istentisztelet

Április 22(Húsvét hétfő)

Minden frekvencián:

11:00 (ism. 20:00) - MISKOLC-CSABAI KAPU - GECSE ATTILA

Debreceni (94,4MHz) és nyíregyházi (100,5MHz) frekvencián:

15:00 - DEBRECEN-ÁRPÁD TÉR - VERES JÁNOS

Templom az éterben

Végtelenbe nyúló, forgalmas főút vezet az Albert-család mikepércsi otthonáig. Bálint és édesapja, Géza régi ismerősöknek kijáró bizalommal fogadnak a kapuban. Rögtön körbevezetnek a családi ház tágas udvarán. Ez alatt kiderül, hogy régen mindketten egy családi vállalkozásban dolgoztak, ma már viszont csak hobbiból tartanak állatokat. Épp rákérdeznék, amikor megígérik: az interjúban elmondják majd, miért hagyták abba az egyébként nagyon jól jövedelmező gazdálkodást... kattintson a folytatáshoz

Köszöntő

Európa Rádió - Az értékes gondolatok rádiója

Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Sátoraljaújhelyen, Mezőkövesden és Kisújszálláson sugározza adását a Tiszáninneni és Tiszántúli Református Egyházkerület közös rádiója. Célunk nem más, mint a tartalmas, minőségi rádiózás iránt fogékony minél szélesebb társadalmi rétegek elérése, emberi hang megszólaltatása a harsány és sokféleképpen manipulált média világában.

 

Az Európa Rádió az informáláson túl inspirálni is szeretne, ezért a közéleti, gazdasági, tudományos, gasztronómiai, történelmi és egészségügyi magazinok mellett igényes zenéket, tartalmas, mély beszélgetéseket, egyházi műsorokat is kínál. A református egyház általános alapértékek iránti elkötelezettségéből fakadóan a hírműsorok a kimondott szó felelősségével és a hiteles tájékoztatás igényével készülnek.

A 24 órás központi adás mellett reggel 7 és 9 valamint délután 3 és 5 óra között helyben szerkesztett magazinműsorok hallhatók Debrecenben, Miskolcon, Sátoraljaújhelyen és Nyíregyházán.

Kérjük, fogadják szeretettel és hallgassák érdeklődéssel az Európa Rádió műsorait!

Az Európa Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Letölthető hanganyagok

Szalay Annamária-díj 2014

Fotó: Bartos Gyula