Hallgasson bele műsorunkba!

Kattintson IDE, ha nem indul el a lejátszás!
Új ablakba nyitás

Most hallható

21:10 - Mindennapi irodalom

Frekvencia: Európa Rádió
Hangoskönyv (A Hangtárból nem hallgatható!)

Frekvenciáink

Frekvenciáink felszíni sugárzású adóinkon:

Debrecen és régiója: FM 94.4 MHz 
Kisújszállás és régiója: FM 103.2 MHz
Miskolc és régiója: FM 90.4 MHz 
Mezőkövesd és régiója: FM 102.1 MHz
Nyíregyháza és régiója: FM 100.5 MHz
Szeged és régiója: FM 87,9 Mhz

Rólunk mondták

"Nem vagyok hívő. Kedvenc rádiócsatornám mégis az Önöké. Bátrak és elkötelezettek, vállalásukhoz híven kiállnak az értékek mellett. A sok fecsegő és fröcsögő kereskedelmi adó mellett üdítő kivételt képeznek. Napi rendszerességgel gondolkodtatnak el, annak ellenére, hogy nem azonos a nézőpontunk" - miskolci hallgatónk

"Nagyon jó rádió! Jó műsorokkal!" - hódmezővásárhelyi hallgatónk

"Nekem azóta csak a 94,4 Mhz-en szól a rádióm, mióta megszólalt az Európa Rádió Debrecenben" - debreceni hallgatónk

"Hálás vagyok  az igényes munkáért, ami a műsoraikat hallgatva mérhető és kiemelkedik a kereskedelmi rádiók egysíkú igénytelenségéből" - miskolci hallgatónk

"Ahányszor csak lehetőségem van a műsorokat hallgatni, megnyugszom abban, hogy van azért még friss levegő kicsiny egyházunkban" - nyíregyházi hallgatónk

"Köszönjük, hogy van! Valóban "nyugalmat sugároz", és erre igen nagy szükség van békétlen korunkban" - debreceni hallgatónk

"Nagyon gyakran hallgatom az Európa Rádiót (pl. főzés közben), mert mindig nagyon változatos, nagyon tartalmas, könnyed részeiben is csupa érték" - nyíregyházi hallgatónk

És Ön mit gondol? Írja meg nekünk! Várjuk visszajelzését a velemeny@euradio.hu címre!

Facebook

Hírek

Újra kell gondolni az egyházfinanszírozási rendszert-mondta Bölcskei Gusztáv

Kép: Újra kell gondolni az egyházfinanszírozási rendszert-mondta Bölcskei Gusztáv

Újra kell gondolni az egyházfinanszírozási rendszert, és ehhez határozott szándék, világos politikai döntés kell - mondta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a reformatus.hu honlapnak adott interjújában.

Isten eltünteti az akadályokat

Kép: Isten eltünteti az akadályokat

Húsvét csodálatos üzenete, hogy Isten eltünteti az akadályokat az útból – jelentette ki Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök vasárnap a debreceni Nagytemplomban.

Kérhetik az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése alóli mentesítést a szociálisan rászorultak

Kép: Kérhetik az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése alóli mentesítést a szociálisan rászorultak

Kérhetik a járási hivataltól az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése alóli mentesítést a szociálisan rászorultak - hívja fel az érintettek figyelmét közleményében a Nemzeti Adó-és Vámhivatal.

Húsvét üzenete: A teremtett világ Isten ajándéka, amelyet "gondosan és felelősséggel kell kezelnünk”

Kép: Húsvét üzenete: A teremtett világ Isten ajándéka, amelyet "gondosan és felelősséggel kell kezelnünk”

Nem a csüggedés, nem az értelmetlen sodródás, hanem a bizalom, a derűs világszemlélet, a mindenki felé megnyíló isteni szeretet az az erő, amely átsegít minden nehézségen, még a halálon is - olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a Magyar Katolikus Egyház közös húsvéti üzenetében. 

Nőtt a húsvéti kereskedelmi forgalom

Kép: Nőtt a húsvéti kereskedelmi forgalom

Becslések szerint idén összértékben és mennyiségben is nőtt a húsvétot megelőző hetek kiskereskedelmi forgalma az előző évekhez képest - írja a Napi Gazdaság.

Napi útravaló

20140424 - Halál utáni élet - Dr. Enghy Sándor

Kép: 20140424 - Halál utáni élet - Dr. Enghy Sándor

Izgalmas kérdés. A vallások komoly fejtegetéseket tartalmaznak e témában. Vajon miért? Mert érzi az ember, hogy az élet teljességéhez hozzátartozik az is, ami a halál után van. Ez nem is lenne baj.

20140423 - Kincsünk a nyelv - Dr. Kádár Zsolt

Kép: 20140423 - Kincsünk a nyelv - Dr. Kádár Zsolt

A népeknek van egy nagyon jól beszélhető, könnyen elsajátítható közös nyelve. Nem nyelvérzék vagy intellektus függvénye ennek megtanulása. Sokkal inkább a szív dolga...

20140422 - Süteményvég - Vörös Éva

Kép: 20140422 - Süteményvég - Vörös Éva

A süteményvégek problematikájáról a cukrászdába járók mit sem tudnak. Ott ugyanis a hűtőpolcokon csak tésztaközépek terpeszkednek, s egyik kívánatosabb a másiknál.

20140421 - Feszültség - Bölcsföldi András

Kép: 20140421 - Feszültség - Bölcsföldi András

Az épületekben meglévő egymást kiegyensúlyozó, húzó, nyomó erők gyakran lenyűgöznek. Amikor egy épület magát tartja fenn. Sokszor rácsodálkozom és nem értem: egy kupola, egy boltív, mely hatalmas és súlyos kőtömbökből áll, vajon miért nem zuhan le és össze?

Köszöntő

Európa Rádió - Az értékes gondolatok rádiója

Debrecentől Miskolcon át Szegedig sugározza adását a Tiszáninneni és Tiszántúli Református Egyházkerület közös rádiója. Célunk nem más, mint a tartalmas, minőségi rádiózás iránt fogékony minél szélesebb társadalmi rétegek elérése, emberi hang megszólaltatása a harsány és sokféleképpen manipulált média világában.

 

Az Európa Rádió az informáláson túl inspirálni is szeretne, ezért a közéleti, gazdasági, tudományos, gasztronómiai, történelmi és egészségügyi magazinok mellett igényes zenéket, tartalmas, mély beszélgetéseket, egyházi műsorokat is kínál. A református egyház általános alapértékek iránti elkötelezettségéből fakadóan a hírműsorok a kimondott szó felelősségével és a hiteles tájékoztatás igényével készülnek.

A 24 órás központi adás mellett reggel 7 és 9 valamint délután 3 és 5 óra között helyben szerkesztett magazinműsorok hallhatók Debrecenben, Szegeden és Nyíregyházán.

Kérjük, fogadják szeretettel és hallgassák érdeklődéssel az Európa Rádió műsorait!