Komoly sikerek az egészségügyi alapellátás-fejlesztési modellprogramban

2017. február 27., címkék:

Az egészségügyi alapellátás-fejlesztési modellprogram elmúlt négy évében komoly sikereket értek el az abban dolgozó szakemberek, ezért érdemes ezen az úton tovább haladni - mondta a program szakmai vezetője.

Több középiskolai hely van, mint ahány jelentkező

2017. február 27., címkék:

Több középiskolai hely van - különösen a négyosztályos iskolákban -, mint ahány jelentkező - emelte ki az M1 műsorában az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója. 

A hamisított növényvédő szereknek súlyos egészségkárosító hatásuk lehet

2017. február 27., címkék:

A hamisított növényvédő szereknek súlyos egészségkárosító hatásuk lehet az emberi szervezetre, olyan veszélyes és toxikus szennyezéseket, ellenőrizetlen melléktermékeket is tartalmazhatnak, amelyek rákkeltő vagy ivarsejt-károsító hatásúak - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala legfrissebb jelentése alapján.

Szeptember elejéig ismét meghosszabbítja a kormány a tömeges bevándorlás miatt elrendelt válsághelyzetet

2017. február 15., címkék:

Szeptember elejéig ismét meghosszabbítja a kormány a tömeges bevándorlás miatt elrendelt válsághelyzetet - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a köztelevízióban.

Mályiban ülésezett a Generális Konvent Elnöksége

2017. február 15., címkék:

Mályiban ülésezett a Generális Konvent Elnöksége, a Kárpát-medencei református egyházak hivatalban lévő püspökeit és főgondnokait tömörítő testület.

Áprilisban kezdik el a termelést az Apollo Tyres indiai gyártó gyöngyöshalászi üzemében

2017. február 15., címkék:

Áprilisban kezdik el a termelést az Apollo Tyres indiai gyártó gyöngyöshalászi üzemében - írta a Világgazdaság.

Ritkítják a kormoránokat a Tisza mentén

2017. február 15., címkék:

Február végéig vadásznak a kormoránokra a Közép-Tisza mentén, a kiskörei erőműtől lefelé tartó Tisza-szakaszon. A madárcsapat a halak pusztításával százmilliós kárt okoz évente országosan.

Magyarország húszezer adag vakcinát ajánlott fel kanyaró ellen Kárpátaljának

2017. február 14., címkék:

Magyarország húszezer adag vakcinát ajánlott fel kanyaró ellen Kárpátaljának, hogy megelőzhető legyen a romániai járvány átterjedése az ukrajnai megyére - közölte a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa.

Változtatni kell a családi csődvédelem procedúráján

2017. február 14., címkék:

Változtatni kell a családi csődvédelem bonyolult procedúráján, mert sokakat visszariasztott - mondta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője. 

Mályiban ülésezik a Generális Konvent Elnöksége

2017. február 14., címkék:

Február 14-15-én,kedden-szerdán tartja ülését a Generális Konvent Elnöksége, a Kárpát-medencei református egyházak hivatalban lévő püspökeit és főgondnokait tömörítő testület Mályiban.

Napi útravaló

20170203 - Hol vagy? - Szalay László Pál

Kép: 20170203 - Hol vagy? - Szalay László Pál

Hatalmas hó esett a napokban. Mindent betakart. Utat, házat, szántóföldet, erdőt, mezőt. A temető csendje is mélyebb lett. Fehér dunnájába zárta a zokogások árját, amelyek ott köröztek a délnyugati sarokban, egy ifjú friss sírhantja felett...

20160630 - Hungarikum - Dr. Enghy Sándor (ism.)

Kép: 20160630 - Hungarikum - Dr. Enghy Sándor (ism.)

A tömegcikk soha nem érték, csak az egyedi. Ezért kell az, ami különleges. Egy ország olyan, mint a benne élő emberek, akik a nemzetet alkotják...

20160629 - A megosztott öröm - György András (ism.)

Kép: 20160629 - A megosztott öröm - György András (ism.)

A portás bácsi szokatlanul nagy csoportot nevettetett a pultja előtt, közelebb érve azt is látta, hogy apró poharak sorakoznak a pulton. Az öreg, mikor észrevette, intett neki is, hogy jöjjön közelebb...

20160628 - Őszinteség - Thoma László (ism.)

Kép: 20160628 - Őszinteség - Thoma László (ism.)

Talán közhelyszerű megállapítás, de mégis igaz. A környezetünkben lévő kapcsolatok jó része azért nem működik, mert nem vagyunk egymással őszinték...