Szerkesztőségünk

Adorjáni László

Adorjáni László

önkéntes igazgató , elérhetőségek: 0745626622, adorjani.laszlo@agnusradio.ro

Kolozsváron, a Kétágú templomban vagyok lelkész. 1990 januárja óta készítek egyházi rádióműsorokat. Az elmúlt 6 évben pedig többnyire az Agnus dolgait irányítom lelkészi munkám mellett. Örvendek, hogy feleségem és szinte mindegyik gyermekem (hat van) is részt vállalt ebből a szép munkából. A rádiózás számomra az igehirdetésnek egy másik formája.

Szegedi Csaba

Szegedi Csaba

szerkesztő , elérhetőségek: 0742653582, szegedicsaba@agnusradio.ro

A BBTE újságírás szakán végeztem 2010-ben, ezt követően elvégeztem a BBTE Kommunikációs Készségfejlesztés magiszteri képzését. 2011-ben mesteri tanulmányaim alatt csatlakoztam az Agnus Rádióhoz. Eleinte éjjeli adásokat vezettem, de ma már a műsorvezetés mellett riporterként is tevékenykedem, és ritkán még az Istentisztelet vételezésekbe is besegítek.

Boldizsár-Zeyk Anna

Boldizsár-Zeyk Anna

műsorvezető , elérhetőségek: butykaanna@agnusradio.ro

Újságírást és tolmács-fordítást végeztem a Babeș - Bolyai Tudományegyetemen, 2010-ben. Az Agnus rádióban körül-belül két évig önkénteskedtem, ez idő alatt tanultam ki a műsorvezetői munka csínját-bínját. 2010 októbere óta vagyok a rádió állandó munkatársa. Leginkább éjjeli műsorokat készítek, de néha korán reggel én ébresztem hallgatóinkat. A rádióban végzett munkámat szolgálatnak tekintem, ugyanakkor nagyon jó, hogy az újságírói végzettségemet is kamatoztathatom. Jelenleg kommunikációs mesterképzőn tanulok, óvodában angolt tanítok, szeretek boldog lenni, és tudom, hogy a boldogság egy látásmód. Hallgassanak szeretettel, tudva, hogy én is szeretettel és sok-sok jókedvvel várom hallgatóinkat mikrofonközelbe :)

Szabó Anita

Szabó Anita

műsorvezető, riporter , elérhetőségek: moni.anitaa@agnusradio.ro

2014 októberében gyakorlatozni kezdtem az Agnus rádiónál. Ugyanebben az évben végeztem el alapképzésen a BBTE Újságírás szakát, és jelenleg ugyanott folytatom mesteri tanulmányaimat, Szociokulturális kommunikáción. Már a tanulmányaim alatt nagyon megfogott a rádiózás világa, és 2015 februárjától műsorvezetői szerepkörben is kipróbálhattam magam. Emellett interjúkat készítek, talán ez áll hozzám a legközelebb, mivel nagyon szeretetek különböző eseményeken részt venni, ezáltal új embereket megismerni, nem utolsó sorban, ilyen alkalmakon folyton tanulok valami újat és érdekeset. Leggyakrabban színházi eseményeken és kulturális rendezvényeken veszek részt.

Szecsődi Árpád

Szecsődi Árpád

egyházi műsorok felelős szerkesztője, riporter

Szecsődi Árpád vagyok a hétfői és csütörtök déli Keresztyén Élet szerkesztője valamint az SOS rovat házigazdája. Pál azt írja a Rómabeliekhez írt levél 10. fejezetének 14. verseben: De hogyan hívják segítségül azt akiben hisznek? Hogyan higgyenek abban, akit nem hallottak? Hogyan hallják igehirdető nélkül? A hétfői és csütörtöki Keresztyén Élet ezekre a kérdésekre próbál választ adni, míg az SOS rovatban szociális jellegű kérdésekkel foglakozó intézményeket és alapítványokat, személyeket próbálunk bemutatni a hallgatóknak.

Mádly András

Mádly András

önkéntes műsorvezető-szerkesztő

Stimați ascultători, sunt Andrei Mádly, si va urez bun venit la emisiunea "Copilul si Lumea dintre Urechile Mele", ezzel köszöntö(tte)m a román hallgatókat jó három éve. Néhány hónapja nem gyermekekről, hanem pénzről beszélek. Hobbim világképek, vagy a "füleim közti világ", s a hallgatók kérésére magyarul is igyekszünk ebben a témakörben műsorokat készíteni. A mindennapi életben van egy kis cégem, s még néhány hobbim...

Nagy Márta

Nagy Márta

önkéntes munkatárs

Szinte véletlennek mondható, ahogyan én elkezdtem a "rádiózást", s nem is emlékszem a pontos idejére. Először csak egy áhítatos könyvből olvastam be Szecsődi Árpád kérésére az aznapi részt. De Árpi visszajött, meg volt elégedve, s azóta többé-kevésbé rendszeressé vált a közös munka. Akkor Türében laktunk piciny családommal (Isten ajándékaként 7 gyermekünk van), mára viszont Isten kirendelt számomra egy új megbízatást is (az alsóvárosi gyülekezet bizalmat szavazott, s megkaptam az egyházgondozói, azaz harangozói munkakört), így kolozsváriak lettünk. Ez új távlatokat nyitott a rádiónál való önkénteskedésemben is, és egyre jobban élvezem. Szívesen csinálom, és szívesen tanulom, amit lehet, ezzel kapcsolatban. Remélem, hogy Isten engem is felhasznál az Ő szolgálatában, hogy az Agnus rádió hangján keresztül eljuthasson minél többekhez az Örömhír, és Életet nyerhessenek Krisztusban.

Gurka-Balla Ilona

Gurka-Balla Ilona

önkéntes munkatárs

Gurka-Balla Ilona vagyok, jelenleg az Egyetemi Könyvtárban dolgozom, helyettesítőként és Teatrológia szakra járok második egyetemként, amely BBTE Színház és Televízió karán van. Magamról nem sokat mondhatok, nyitott személyiség vagyok, még nem találtam igazán meg a helyem a világban, éppen ezért szeretném több helyen is kipróbálni magam. Gyerekkori álmom az volt, hogy előadóművész leszek, de sajnos ez még nem valósult meg. Azért is jelentkeztem önkéntesnek, mert eddig is jó volt együttműködni, ezután is szívesen olvasnék fel verseket, történeteket, vagy bármi mást.

Adorjáni Júlia Katalin

Adorjáni Júlia Katalin

önkéntes munkatárs , elérhetőségek: adorjani.jkatalin@agnusradio.ro

Adorjáni Katalin azon önkénteseink egyike, akik pályázatok megírásával, projektek kitalálásával foglalkoznak, és nem sajnálják idejüket és energiájukat, hiszen a rádió szívügyük.

Bodolai Balázs

Bodolai Balázs

önkéntes munkatárs

A 33 évemből eddig nyolcat töltöttem Kolozsváron. Elég soknak tűnik. Sok időm telt és telik még mindig azzal, hogy azon gondolkodom: vajon jó helyen vagyok-e. Meddő kérdésnek tűnik, azt hiszem sosem fogom megtalálni a helyemet földrajzilag. Ami otthont jelent, az a munka, a színház, az sem mindig, amikor izzó, kihívó és nehéz. Másik otthonos hely a mikrofon előtt lenni. A rádió mindig is vonzott, és jó érzés műsorok részese lenni. Irodalmi szöveget felolvasni, ezáltal értelmezni, hangbeli életet adni neki kihívás. Gyakran türelempróba egy egy felolvasás, de örülök ennek a lehetőségnek, hogy ilyen módon is többet tudhatok meg arról, hogy mi történik a kortárs itthoni irodalom világában.

Mihály Noémi

Mihály Noémi

főszerkesztő , elérhetőségek: mihaly.noemi@agnusradio.ro

2011-ben végeztem a BBTE Újságírás szakán, és ezzel párhuzamosan ugyanott teológiát tanultam. Harmadéven kezdtem a gyakorlatban is megismerkedni a szakmával, ugyanis másfél évig a Keresztalja hetilapnál dolgoztam. Néhány hónapig önkénteskedtem az Agnus Rádiónál, majd 2012 novemberében állandó munkát ajánlottak. Így ma már műsort vezetek - legszívesebben a reggeli műsort, interjút készítek és hallgatóinkhoz is szívesen ellátogatok, ha egy új receptet tanulhatok, ami a Házaló Fazék műsorba kerül majd.

Nagy Ibolya

Nagy Ibolya

a Zenélő köntös komolyzenei műsor szerkesztője

A Zenélő köntös című komolyzenei műsorom kezdettől fogva van folyamatosan jelen az Agnus rádióban és arra ad számomra alkalmat, hogy amit szeretek, megoszthassam azokkal, akiket szeretek.

Adorjáni Tamás

Adorjáni Tamás

technikus

2005 óta dolgozom az Agnus Rádiónal. Technikai karbantartás és fejlesztésen kívül minden Vasárnap Istentiszteletet vételezek.

Feischmidt Mária

Feischmidt Mária

önkéntes munkatárs

Nem igazi rádiós, de Isten kegyelméből 2008 november 1-től boldog nyugdíjas vagyok. Már „születésétől” fogva szívügyem az AGNUS rádió és a nehezebb időkben is szerettem volna tenni valamit, hogy szóljon ez a sokak számára oly fontos, szeretett adó. Az AGNUS rádió 3-dik születésnapján egy kérdőívet töltöttem ki, ahol egy kérdés úgy szólt „szeretne-e besegíteni a műsorok szerkesztésébe és milyen rovatba?” Ott szerepelt a mágnesként vonzó Keresztyén élet rovat is, amit én akkor megjelöltem. Nem tudtam mi lesz, de 2006 nyarától bekapcsolódtam e rovat műsorainak ún. szerkesztésébe, helyesebben előkészítésébe. Remélem, hogy az átadott gondolatok hitünk erősödését szolgálják és a szerda déli Keresztény élet rovat műsora, valamint a szombat reggeli Credo -ban való ismétlése felkeltette a hallgatók figyelmét.

Pataki Levente

Pataki Levente

önkéntes munkatárs

Pataki Levente Csaba, református lelkipásztor vagyok. Szatmárnémetiben születtem 39 évvel ezelőtt, ott is érettségiztem a Kölcsey Ferenc líceumban. Érettségi után elvégeztem egy bútortervezési technikumot, de Isten egy teljesen más irányba indított el, Önmaga felé. Sok akadályt leküzdve mutatta meg nekem, hogy terve van velem. Így lettem lelkipásztor. 13 éve szolgálok az ő szőlőskertjében, s ezek alatt az évek alatt különböző „szőlőfajtákkal” ismerkedtem. A Tövisháton kezdtem a „kusalyi szőlősben”, majd innen a Székelyföldre szólított az Úr az „egerpataki szőlőskertbe”, s hogy még több „szőlőfajtát” megismerjek, nyolc esztendeje immáron Kalotaszeg „szőlőskertjében” plántálok és öntözök, Bogártelkén. 13 éve vagyok nős ember, Isten egy kalotaszegi segítő társat rendelt mellém. Van egy 11 éves értelmi fogyatékos kislányunk, Boróka, akiért minden nap hálát adunk a Szőlősgazdának. Néhány esztendeje annak, hogy az Agnus rádió egyik munkatársa, Szecsődi Árpád felkeresett és felkért arra, hogy segítsek be a rádiónak a reggeli áhítatokban. Szívesen tettem és teszem, azóta is. Bár nem látok magam előtt gyülekezetet, de abban bízom, hogy Isten igéje célba talál így is. Legyen továbbra is Isten áldása ezeken a szolgálatokon s az Agnus rádió szolgálatán.

Az űrlap letölthető ITT!

A  kitöltött és aláírt űrlapot mindenkinek személyesen kell leadnia május 25-ig abban az adóhivatalban ahova tartozik.

Támogatóink