Reformációi műsorsorozat

Sorbarendezés:

Reformáció hatása a zenére

méret: 54.9 MB , címkék: reformalodo

Milyen hatással volt a reformáció a zenére? A reformációnak milye nevelő hatása figyelhető meg Kodály Zoltán müveiben? A következőkben Angi István, magyar zeneesztéta fog beszélni erről.

A reformáció hatása Kolozsvárra

méret: 54.9 MB , címkék: reformalodo

A rovatunk mai részében Dr. Buzogány Dezsővel, a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet professzorával beszélgetünk a reformáció hatásairól a kolozsvári oktatásra, annak fejlődéséről, valamint történeti keretéről.

Cei 500 de ani de acasa

méret: 54.7 MB , címkék: reformalodo

Hit és hitrejutás

méret: 54.2 MB , címkék: reformalodo

Rovatunk mai részében Visky András író, dramaturg, egyetemi tanárral, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészeti vezetőjével beszélgetünk hitről, hitrejutásról, színház és reformáció kapcsolatáról, kultúráról. 

Cei 500 de ani de acasa

méret: 54.9 MB , címkék: reformalodo

Szenvedélybetegségek

méret: 72.9 MB , címkék: reformalodo

Mai Reformálodó Kolozsvár című rovatunkban folytatjuk a beszélgetést Horváth Levente lelkipásztorral a Bonus Pastor drogterápiás otthon igazgatójával. A házigazda Ferencz Amália. 

Cei 500 de ani de acasa

méret: 50.8 MB , címkék: reformalodo

A reformáció és csoportterápia

méret: 55.4 MB , címkék: reformalodo

Mai Reformálodó Kolozsvár című rovatunkban Horváth Levente lelkipásztorral a Bónuszpásztor drogterápiás otthon igazgatójával beszélget rádiónk munkatársa Ferencz Amália. 

Cei 500 de ani de acasa

méret: 56.5 MB , címkék: reformalodo

Cei 500 de ani de acasa

méret: 54.7 MB , címkék: reformalodo

Egyházzene

méret: 54.7 MB , címkék: reformalodo

Zsoltár párbaj, hajdani Farkas utcai megoldások és Refo 500 - Egyházzenei konferencia. Mindezek mellett Kolozsvárnak a református egyházzene alakulásában betöltött szerepéről is szó lesz mai Reformálodó Kolozsvár rovatunkban

Erdélyi Reformáció

méret: 54.9 MB , címkék: reformalodo

Rovatunk mai részében Dr. Sipos Gáborral, az Erdélyi Református Egyházkerület főlevéltárosával, történésszel, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagjával beszélgetünk tovább az erdélyi reformációról, valamint Kolozsvárnak a reformációban betöltött szerepéről.

Kezdeti reformáció

méret: 52.8 MB , címkék: reformalodo

A rovatunk mai első részében Dr. Sipos Gáborral, az Erdélyi Református Egyházkerület főlevéltárosával, történésszel, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagjával beszélgetünk a reformáció kezdeti szakaszáról magyarországi és erdélyi viszonylatban, az akkori történeti keretről és háttéről valamint Kolozsvárnak a reformációban betöltött szerepéről

500 km a felekezeti oktatásért

méret: 54.9 MB , címkék: reformalodo

Reformálódó Kolozsvár rovatunk mai részében Gede Csongorral beszélgetünk a svájci biciklitúráról, amelyen 10 erdélyi lekész 500 km-t biciklizet, hogy adományt gyűjtsön a felekezeti oktatás számára.

Színház és reformáció

méret: 73.2 MB , címkék: reformalodo

Mai rovatunkban Marosán Csabával a Kolozsvári Magyar Színház tagjával beszélgetünk színházról, és a reformációhoz kapcsolódó előadásairól.

A kolozsvári egyházi és anyanyelvi oktatás fejlődése

méret: 73.2 MB , címkék: reformalodo

A reformálódó Kolozsvár című műsorunk mai vendége dr. Kovács Zoltán egyetemi docens a BBTE fizika szak oktatója. Szegedi Csaba munkatáersunkkal arról beszélgetnek, hogy miként járult hozzá a reformáció a kolozsvári egyházi és anyanyelvi oktatás fejlődéséhez.

Kolozsvári reformátorok Wittenbergben

méret: 73.2 MB , címkék: reformalodo

Mai rovatunkban Ősz Sándor Előddel az Erdélyi Református Egyházkerület levéltárosával beszélgetünk arról, hogy miért is jártak Wittenbergbe tanulni a későbbi kolozsvári reformátorok.

Hegedüs Sándor hagyatéka

méret: 75.8 MB , címkék: reformalodo

A reformálódó Kolozsvár című rovatunk második részében Kovács László segítségével Hegedűs Sándort, Kolozsvári származású pénzügyminisztert mutatjuk be.

Egyházi oktatás Kolozsváron

méret: 72.9 MB , címkék: reformalodo

A Reformálódó Kolozsvár című másorunk első részében Ft. Kató Bélával az Erdéli Református Egyházkerület püspökével beszélgetünk az egyházi oktatás jelenlegi helyzetéről. A rovatot a Kolozsvári városi és megyei tanács támogatta. 

Az űrlap letölthető ITT!

A  kitöltött és aláírt űrlapot mindenkinek személyesen kell leadnia május 25-ig abban az adóhivatalban ahova tartozik.

Támogatóink