Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

 

Szeptember 19. péntek - Vilhelmina, Dorián

Akkor kinyílnak a vakok szemei, és megnyílnak a süketek fülei. (Ézs 35,5)

Jézus megérintette a szemüket, és ezt mondta: „Legyen a ti hitetek szerint!” Erre megnyílt a szemük. (Mt 9,29–30)

©2013 Luther Kiadó

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Facebook

Aktualitások

  • Nőszövetségi Konferencia Mezőbodonban MP3 / 9.3 MB / 2014-09-10 Rádiónk hűséges hallgatója, Fórika Éva, a nagyenyedi Bethlen Gábor kollégium nyugalmazott zenetanárnője, többször tudósított levélben a mezőbodoni  gyülekezeti életről.  Ezúttal  telefonos beszámolóban osztotta meg velünk   élményeit a Mezőbodonban most lezajlott Egyházmegyei Nőszövetségi Konferenciáról.
  • 222. színházi évadkezdés MP3 / 22.2 MB / 2014-09-10 A 222. évad kezdődik a Kolozsvári Állami Magyar színházban 2014 őszén, amelynek során tíz új előadás  lesz látható. Az évad kezdetén tartott sajtótájékoztatón beszámoltak az elmúlt színházi évről is, amely során 181 előadást játszottak 24 ezer 691 nézőnek. Sikeres évet zárt a Kolozsvári Magyar Színház, ugyanis nem csak az előadások száma, hanem a bevétel is növekedett. Idén is izgalmas előadásokra számíthatnak a nézők, amelyről Visky Andrással a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészeti vezetőjével beszélgetett Mihály Noémi.
  • A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Molnár Irmát MP3 / 48.1 MB / 2014-09-10 A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Molnár Irma zsoboki lelkészasszonyt az általa alapított Bethesda Gyermekotthon és Szórványiskola-központ fennállásának 20. évfordulóján tartott ünnepségen, szeptember 6-án szombaton. Molnár Irma lelkészasszony nevéhez fűződik a zsoboki Bethesda Gyermekotthon és Szórványiskola központ, a farnasi Idősek otthona, a kolozsvári Aksza Utcagyermek és Missziós Ház létrejötte. Ugyanakkor új esélyt adott Zsoboknak, hiszen a malom, a pékség felépítésével újabb munkahelyek születtek. Az ünnepségről Mihály Noémi összeállítását hallják. 
  • Ember nélkül nincs közösség - szórványgondozók találkoztak Algyógyon MP3 / 20.9 MB / 2014-09-03 9 év után újból megszervezték Algyógyon a szórványgondozó lelkipásztorok találkozóját. A tavaly Kolozsváron gyűltek össze a szórványban szolgáló lelkészek, idén a már 1993 óta a találkozók helyszínéül szolgáló Algyógyon sikerült összegyűlni. A szeptember 1-i alkalmat Szegedi László generális direktor nyitotta meg áhítattal, majd a nap folyamán az egyházkerület vezetőségével találkoztak a szórványgondozók. Kiss Gábor összeállítása következik. 
  • Mit rejt a mély? MP3 / 10.0 MB / 2014-08-29 A Kolozsvári Magyar Napok keretében három templomnál végzett régészeti ásatások eredményeiről számolt be Csók Zsolt. Az Erdélyi Nemzeti Történeti Múzeum régészét a kolozsvári Szent Mihály, a széki és a magyarvistai templomnál végzett munkálatokról kérdeztük. Riporter: Szegedi Csaba.