Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

Jóhír


Október 10. szombat - Gedeon

[Az Úr] törődik a gyámoltalanok imádságával, nem veti meg imádságukat. (Zsolt 102,18)

Vajon Isten nem szolgáltat-e igazságot választottainak, akik éjjel­nappal kiáltanak hozzá? (Lk 18,7a)

Luther Kiadó, 2014.

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Facebook

Kettévágott Erdély

1940. augusztus 30-án hirdették ki a II. bécsi döntést a Belvedere palotában. Ennek értelmében Észak-Erdélyt visszacsatolták Magyarországhoz, de a Dél-Erdélyi magyarságot végleg kisebbségi sorsba döntötték. Számos ember álma teljesült azzal, hogy ismét magyar állampolgár lehetett. De ami az erdélyiek egyik részének boldogságot, a másik felének szomorúságot és elkeseredést okozott. A Kettévágott Erdély című interjúsorozatunk 6. részében a Tordai születésű, de Kolozsvárra menekült id. Mádly András visszaemlékezéseit hallgathatják meg.

Műsorajánló

Zenedoboz komolyzenei kívánságműsor

A szombati Zenedobozban klasszikus zenével köszönthetik szeretteiket. Tárcsázzák adásidőben a 0264 44 19 68-as telefonszámunkat, üzeneteiket előre rögzítjük.
Műsorkezdés: szombat, 14:35

Harangszó

Harangszó rovatunkban a történelmi egyházak kolozsvári istentiszteleteinek rendjét ismertetjük. Műsorkezdés: szombat 14.20

Határtalan - heti összeállítás

A Határtalan a Kárpát-medencei református rádiók és stúdiók közös műsora. Műsorkezdés: szombat, 12.15

Aktualitások

  • Károlyi Béla fővédnökségével szerveznek sportolimpiát MP3 / 10.6 MB / 2015-10-07 Első alkalommal szerveznek erdélyi magyar középiskolás diákok számára sportolimpiát október 16-a és 19-e között, amelynek fővédnőke a kolozsvári születésű Károlyi Béla, az Amerikai egyesült Államok nemzeti tornacsapatának vezetője lesz. A sportolimpia hátteréről, jelentőségéről Grabán Zsolt főszervezőt kérdezzük. Riporter: Mihály Noémi
  • Julius Caesar elvenedik meg a színházban MP3 / 5.3 MB / 2015-10-07 Az évad első bemutatójára készül a Kolozsvári Állami Magyar Színház. Pénteken William Shakespeare Julius Caesar című darabját láthatja a nagyérdemű. Ennek kapcsán szerveztek sajtótájékoztatót hétfőn, amelyről Mihály Noémi tudósít.
  • 72 óra kompromisszum néküli önkéntesség MP3 / 3.0 MB / 2015-10-05 72 óra kompromiszum nélkül címmel ökumenikus jellegű szociális önkéntes akciót szervez az Erdélyi IKE valamint a Diakónia Keresztyén Alapitvány. A meghirdetett önkéntes programra október 8-áig, csütörtökig lehet még jelentkezni az Erdélyi IKE  72 óra kompromiszum nélkül címmel meghirdetett facebook-esemény oldalán. Kollégánk, Szecsődi Árpád ezzel kapcsolatosan a Diakónia Keresztyén Alapitvány munkatársát Veres Csabát kérdezte.
  • Két székelyről készített filmet a harmadik MP3 / 12.1 MB / 2015-10-05 Lukács Csaba és Marossy Géza Két székely című dokumentumfilmjét láthatta a nagyérdemű vasárnap délután a filmtettfeszten. A film az elgondolkodtató Barabási Albert László világhírű tudós, és Kolumbán Gábor, a kárpát-medence szerte ismert bivalytenyésztő és egyetemi oktató nem mindennapi történetét dolgozza fel. Egyikük igazi posztmodern felfedező módjára, a tudomány számára szűz területeket tár fel – az egész emberiség hasznára és épülésére –, a másik a hagyományt építi át a múltból a jövőbe, hogy példát és utat mutasson a kiútkereséssel bajlódó szűkebb közössége számára. A filmről a vetítést követően Lukács Csaba szerkesztőt kérdeztük. A riporter: Mihály Noémi.
  • Puck és barátai elhagyják a bábszínházat MP3 / 10.2 MB / 2015-10-02 Puck és barátai címmel indít közművelődési programot a kolozsvári Puck bábszínház, amely során változatos rendezvényekkel várják a gyerekeket és fiatalokat, kilépve a megszokott falak közül. Folytatódnak a sétatéri mesék, lesznek versenyek, autista gyerekek számára pedig külön előadással készülnek. A projektről illetve a báb- és marionettfesztiválról Duy (duj) Erika marketingigazgatót kérdeztük. Riporter: Mihály Noémi.