Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

 

Július 24. csütörtök - Kinga, Kincső

Ne legyetek tehát olyan nyakasok...! Adjatok kezet az Úrnak, és jöjjetek el szentélyébe. (2Krón 30,8)

Fülöp találkozott Nátánaéllel, és így szólt hozzá: „Megtaláltuk azt, akiről Mózes írt a törvényben, akiről a próféták is írtak: Jézust, a József fiát, aki Názáretből származik.” „Származhat-e valami jó Názáretből?” – kérdezte tőle Nátánaél. Fülöp így válaszolt: „Jöjj, és lásd meg!” (Jn 1,45–46)

©2013 Luther Kiadó

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Facebook

A Heidelbergi Káté vitás kérdései

A reformációi nagyhéten elhangzott előadásokat ITT lehet visszahallgatni.

Aktualitások

 • Két 17. századi egyházmegyei jegyzőkönyvet is restauráltak MP3 / 24.6 MB / 2014-07-23 Az Erdélyi Református Egyházkerületi Levéltár több egyházmegye (esperesség) iratanyagát is őrzi. Az Erdélyi Református Egyház koraújkori kormányzásában nagy szerepe volt az esperesi adminisztrációnak, így dokumentumai fontos forrásai nemcsak az egyház-, hanem a művelődés- és művészettörténetnek is. Az Erdélyi Református Egyházkerület Központi Gyűjtőlevéltára a Nemzeti Kulturális Alap anyagi támogatásával az elmúlt időszakban két 17. századi egyházmegyei jegyzőkönyvet is restauráltatott, ezekről a protokollumokról beszélgettünk Ősz Előd egyházkerületi levéltárossal.
  Riporter: Kiss Gábor
 • Az egyházzene kialakulásáról, jelenéről és jövőjéről MP3 / 11.5 MB / 2014-07-23 Dénes Előd az Erdélyben szívében fekvő Marosvásárhelyen lelkipásztor, feleségével együtt. A zene szerves részét képezi életének, nem csak lelkipásztorként, hanem magánemberként is. Verseket zenésít meg, emellett a gyülekezet fiataljaiból két ifjúsági zenekart is alapított.
  Dénes Előddel az egyházzene kialakulásáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettünk. A riporter  Mihály Noémi.
 • 2014. jun .22. - FIKE istentisztelet - "Most azért menj!" - Vékony Zsolt MP3 / 17.8 MB / 2014-06-23 Valami véget ér vagy valami új kezdődik? Elindulás - teher vagy öröm? Akarom vagy inkább nem kérek belőle?
 • Tovább bővült a LAM-irodahálózat MP3 / 11.9 MB / 2014-06-21 Tovább bővült a már 8 ponttal működő LAM-irodahálózat, ugyanis megnyitotta kapuit a kolozsvári LAM hiteliroda. Egy olyan, kölcsönöket kínáló szervezet, amely az egyházi értékeket tartja szem előtt, viszont működési struktúráját a Svájci hitelintézetek mintájára, hozta létre. Az intézmény létrejöttéről Kató Bélát az Erdélyi Református Egyházkerület püspökét Kiss Gábor rádiónk munkatársa kérdezte.
 • ApCsel 2,42 - KITARTÓ RÉSZVÉTEL - FIKE istentisztelet - Dávid István - 2014.jún.15. MP3 / 33.3 MB / 2014-06-16 KITARTÓ RÉSZVÉTEL
  "Ezek pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban." ApCsel 2,42
  1. kitartást elvtársak  2. részvét: közhely vagy tett? részt venni? legalább nyakik, de a csontot is bele!3. mert nem csak szíven talál, mert nem csak kérdések vannak, de ahol a LÉLEK ott szinkronizálódnak a szívek, gondolatok, tettek is. Dobog na! hogy mondjam?!