Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

Jóhír


Szeptember 1. kedd - Egon, Egyed

Hangos szóval magasztalom az Urat, és dicsérem őt a sokaság előtt. (Zsolt 109,30)

Abban az órában is megjelent [Anna], hálát adott Istennek, és beszélt róla mindazoknak, akik várták Jeruzsálem megváltását. (Lk 2,38)

Luther Kiadó, 2014.

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Facebook

Kettévágott Erdély

Útjára indult a Kettévágott Erdély című interjúsorozatunk, amely keretében olyan emberekkel beszélgetünk akik megélték a II. bécsi döntést. Az ők szemszögükből mi is átélhetjük az akkori történéseket. A sorozat első részében Murádin János erdélyi történész a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem oktatója vázolja a döntést megölőző történelmi helyzetet.

Műsorajánló

Keresztyén Élet

Keresztyén Élet felekezetközi magazinunkat sugározzuk, Szecsődi Árpád szerkesztésében.

Aktualitások

  • A gyülekezeti éneklés szerves része az istentiszteletnek MP3 / 15.2 MB / 2015-08-27 Szeptember 7-e és 10-e között kerül sor az Erdélyi Református Egyházkerület kántortovábbképző tanfolyamára, amelyre ezúttal a kolozsvári és Kolozsvár környéki kántorokat várják. A továbbképzőről Gyenge Jánost, az Erdélyi Református Egyházkerület előadótanácsosát kérdeztük. A riporter: Mihály Noémi.
  • Örömfőzés az Aksza Gyermekotthon lakóinak MP3 / 1.9 MB / 2015-08-24 Fakanalak Tánca: Minden Benne! címmel szervezett örömfözést  a Kincses Kolozsvár Egyesület az Apáczai Csere János Elméleti Líceum udvarán, augusztus 22-én. A nagy sütés-főzés közepette találkoztunk a Kolozsvári Református Kollégium diákjaival és tanáraival, Kovács Tibor református lelkipásztorral valamint Kovács Zsolt főszakáccsal, akitől  megtudjuk, hogy hogyan készül a slambuc és mi is valójában ez az étel. Kis Helga diák szólal meg az interjú végén. A riporter Szecsődi Árpád.
  • Hetven hónap Bolívia börtöneiben MP3 / 7.0 MB / 2015-08-24 Hetven hónap - ennyit töltött a szovátai származású Tóásó Előd Bolívia különböző börtöneiben. Mind ahogy azt bizonyára hallották terrorizmussal vádolták a 2009-ben elítélt Tóásó Elődöt, aki filmes munka reményében utazott Bolíviába, majd ez év elején  vádalkuval szabadult, áprilisban pedig a Magyar Baptista Szeretetszolgálat hazamenekítette. A különböző börtönökben töltött időről, a szabadulásról és a jövőbeli tervekről beszélgetett Tóásó Előddel Lukács Csaba újságíró péntek délután a New York kávéházban. A beszélgetést követően mi is mikrofonvégre kaptuk az erdélyi származású, Magyarországon élő informatikust. A riporter: Mihály Noémi. 
  • Kedves meghívott: Orbán Olga olimpiai ezüstérmes vívó MP3 / 10.2 MB / 2015-08-24 A kolozsvári magyar napok szombati napján, a sportszerető kolozsváriak számára egy igen kedves előadást iktattak be a szervezők. Killyéni András sporttörténész beszélgetett Orbán Olga olimpiai ezüstérmes vívóval. A rendezvény után mi is feltettünk pár kérdést az egykori kiváló sportolónak. Indításként arról kérdeztük, hogy nem volt-e nehézség számára magyarként érvényesülni a román válogatottban.