Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

Jóhír


November 26. csütörtök- Virgil

Áldom az Urat mindenkor, állandóan őt dicséri szám. (Zsolt 34,2)

Szenved­-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van­-e valakinek? Énekeljen dicséretet! (Jak 5,13)

Luther Kiadó, 2014.

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Facebook

Kettévágott Erdély

1940. augusztus 30-án hirdették ki a II. bécsi döntést a Belvedere palotában. Ennek értelmében Észak-Erdélyt visszacsatolták Magyarországhoz, de a Dél-Erdélyi magyarságot végleg kisebbségi sorsba döntötték. Számos ember álma teljesült azzal, hogy ismét magyar állampolgár lehetett. De ami az erdélyiek egyik részének boldogságot, a másik felének szomorúságot és elkeseredést okozott. A Kettévágott Erdély című interjúsorozatunk 8. részében a szamosújvári születésű Sztranyiczki Gábor visszaemlékezéseit hallgatjuk meg.

Műsorajánló

Agnus 35

A román nyelvű műsorunk házigazdája, Mádly András folytatja a Füleink közti világ sorozatát.
Műsorkezdés: péntek, 14:30

Lélekhangoló

A magyarországi Evangélikus Rádiómisszió félórás műsora.
Műsorkezdés: péntek, 12:25

Aktualitások

  • Kolozsvár reformációja MP3 / 13.3 MB / 2015-11-24 November 23-án, hétfőn a Kolozsvár Társaság székhelyén a Várostörténeti sorozat keretén belül Sipos Gábor történész, egyetemi oktató Kolozsvár reformációja a 16. században címmel tartott előadást. Ezt követően kérdeztük az előadót. Riporter: Mihály Noémi. 
  • Kudarc a közgazdász minikonferencián MP3 / 12.7 MB / 2015-11-17 Negyedik alkalommal szervezték meg Kolozsváron a közgazdász minikonferenciát, amely a fiatal erdélyi közgazdászok és egyetemisták őszi találkozója. A mini előadássorozat idei témája a kudarc volt. A főszervező, Kozma Dávid Gyula beszél a konferencia témaválasztásáról. Riporter: Szegedi Csaba.
  • Magyar Tudományosság Romániában MP3 / 13.0 MB / 2015-11-17 November 12-én mutatták be a Magyar tudományosság Romániában 2002-2013 között (I-III. kötet) című kiadványt, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán. A könyvbemutatón felszólalt a Kolozsvári Akadémiai Bizottság részéről Péntek János és Salat Levente, az MTA külső tagjai, a kötet társszerkesztői, a kiadványt pedig Uray Zoltán, az MTA külső tagja és Kiss Tamás, a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet kutatója méltatta. A bemutatót követően, Péntek Jánossal Szabó Anita beszélgetett.
  • Mit mondanak a csillagok a fénysebességről? MP3 / 11.8 MB / 2015-11-17 A fénysebesség – megmondják a csillagok címmel tartottak előadást szerdán a Györkös Mányi Albert emlékházban, ahol az Ember és Természet Kollégium estjének e havi meghívottja dr. Néda Zoltán fizikus, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem oktatója volt. Az előadást az est házigazdája, dr. Farkas György nyitotta meg. Néda Zoltánnal, az előadást követően Szabó Anita készített interjút.
  • Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek tanácskoztak Kolozsváron MP3 / 5.4 MB / 2015-11-17 A Kárpát-medencében működő ifjúsági szervezetek, a Kárpát-medencei ifjúsági fórum egyeztetőjére került sor Kolozsváron, november 9-e és 12-e között. Az eseménnyel kapcsolatosan Szecsődi Árpád a Magyaroszági Református Egyház Zsinati hivatalának ifjúsági irodájának vezetőjét, Szontágh Szabolcsot kérdezte.