Agnus Rádió - online!

Most már EGÉSZ NAP hallgatható online az

Agnus Rádió!

Új ablakba nyitás

Jóhír

 

Február  23., csütrötök - Alfréd, Mirtill

Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! (Zsolt 51,12)

A fiú így szólt a példázatban: Útra kelek, elmegyek apámhoz. (Lk 15,18) 

Luther Kiadó, 2016.

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Erdélyi Református Egyházkerület

Reformátusok, evangélikusok, unitáriusok: „500 bizony”

Ballai Zoltán: Azt szeretnék, hogy az idei emlékév történései a tiszteletteljes emlékezésen túlmutatva a jövőt gazdagítsák. ...

Facebook

Agnus Rádió


Agnus blog

Házaló Fazék - Mille Tímea: Afrika ízei

Receptlesőben hallgatóinknál és olvasóinknálAz Agnus Rádió és a Szabadság napilap közös rovataMille Tímea Mákófalván született, amely Kolozsvártól nem messze fekszik a Nádas völgyében ... ...

Az űrlap letölthető ITT!

A  kitöltött és aláírt űrlapot mindenkinek személyesen kell leadnia május 25-ig abban az adóhivatalban ahova tartozik.

Aktualitások

 • Páros nap a Házasság hetében MP3 / 6.8 MB / 2017-02-14 A Házasság hetében, február 12 -én, Páros Nap cím alatt a házastársukkal való együttélésüket ünnepelték a kolozsvári Tóvidéki Református Egyházközségben, az eseményről a gyülekezet egyik tagját Pálfi Rozáliát Szecsődi Árpád  kérdezte. 
 • Mindennapi madaraink MP3 / 11.7 MB / 2017-02-09 Mindennapi madaraink címmel tartott előadást az Ember és Természet Kollégium keretében Dr. Szabó D. Zoltán biológus, ornitológus, természetfilmes, a BBTE Biológiai és Ökológiai Intézetének munkatársa, február 8-án, szerdán, 18 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban. A sorozat házigazdája Dr. Farkas György volt. Az előadást követően a meghívottal Szabó Anita beszélgetett.
 • 1Móz 2,24 - 1Móz 12,10-19 - Dávid István - elengedés és ragaszkodás - FIKE istentisztelet 2017. febr. 5. MP3 / 20.2 MB / 2017-02-07 1Móz 2,24 - 1Móz 12,10-19 - Dávid István - elengedés és ragaszkodás
  Ábrahám és Sára története. (1Móz 12,10-19) Ezúttal az elengedés és a ragaszkodás felől nézve. Ábrahám elindulása, a hívő útja Isten ígérete felől motivált, de a realitás felől kikérdezett. A nagy elindulás, a ráhagyatkozás, a bátorság és nyitottság története után, a boldogságos és impulzív kezdés után egyszer csak történik valami. A dolgok természete, hogy csak úgy történnek, pimasz dolog is ez részükről, de azért nem váratlan. Józan ésszel minden boldogságba be lehet kalkulálni a kínt, és nem kell túl pesszimistának lenni ahhoz, hogy elegendő nyitottsággal a jót és a keservest is lássuk. Néha bátorságból kell több.

  És ebben a nagy idilli elindulásban, az isteni ígéret és a hétköznapi történések feszültségében egyszer csak nagyon kicsi lesz az ember, még önmagához képest is. Éhség támad. Most egy másfajta, kézzelfoghatóbb realitás szerez magának teret, abban a folyamatban, ahol a hívő ember az oly sokszor kitolódni látszó isteni ígéretek felől igyekszik önmagát meghatározni és tetteinek értékét, súlyát lemérni.
  Egyszerre csak nagyon egyszemélyes és rövidtávú lesz az élet. Ábrahám az éhínség elől Egyiptomba menekül. A szorító helyzetben férji szerepéről és felelősségéről lemond, háttérbe húzódik, mint aki szelíd és alázatos, aljas, korrupt és gazember, és Sárát az egyiptomi fáraó ágyasai közé löki. Mert éhség van, érted? Mert olyanok a körülmények amilyenek, mert eleve benne van ez-az az akkori légkörben, mert a férj és a feleség között bármi megtörténhet, és belefér most is sok minden. Mert félelem van és rettegés.Megtörténik ez egyszer, majd néhány év múlva Gerárba ismét (1Móz 20.), és később Izsák, Ábrahám és Sára gyereke is ezt teszi feleségével, Rebekával (1Móz 26.). Mert éhség van, érted? Mert félelem van és rettegés.
  Amúgy tényleg... Ábrahám is és Izsák is tudta, hogy a feleségük szép...(di)
 • Családi nap MP3 / 5.8 MB / 2017-02-06 Családi napot tartanak február 4-én a bulgária-telepi református gyülekezetben, amelyen alkalmuk lesz a szülőknek egy pszichológus jelenlétében is beszélgetni a gyereknevelésről. A rendezvény kapcsán Nagy Melindát, a rendezvény szervezőjét kérdeztük. A riporter Szegedi Csaba.
 • Magyar nők és a megszálló katonák MP3 / 11.8 MB / 2017-02-03 Utolsó előtti előadásához érkezett a Magyarok szovjet fogságban 1944 és 1953 között című előadássorozat, amelyet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében szervez. A sorozat tizedik előadását Budapestről dr. Hámori Péter társadalomtörténész, szociológus, a Rendszerváltás történeti intézet tudományos munkatársa tartotta. Előadásának címe: Magyar nők és a megszálló katonák; történetek Szatmárból, Borsodból és Szibériából. Az előadás végén az előadót Szecsődi Árpád kérdezte.

Támogatóink