Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

 

Október 26. vasárnap - Dömötör, Armand

Salamon mondta a templom felszentelésekor: De vajon lakhatik-e Isten a földön? (1Kir 8,27a)

Jézus mondta: „Bizony, bizony, mondom néktek: ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz.” (Jn 12,24)

©2013 Luther Kiadó

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Erdélyi Református Egyházkerület

Egyetlen ember sem esik egybe az ő bűnével

Az intenzív kurzuson nem csak elméletet hallgattunk, hanem önmagunkon ki is próbáltuk a kontextuális lelkigondozás adta segédeszközöket. ...

Facebook

Műsorajánló

Zenélő köntös

Szélsőségek, vagy inkább végletek indokolják a mai Zenélő köntös témaválasztását: egy tőről fakad benne a szakmai világszenzáció és a személyes érintettség, mégpedig Mozart legnépszerűbb zongora-szonátájának kevésbé ismert tételei kapcsán. Műsorkezdés: vasárnap, 14:25

Vasárnapi beszélgetés

Vasárnapi beszélgetés rovatunk első felében az 1956. október 23-án történt eseményekre emlékezünk. Rovatunk második felében a 15 éves fennállását ünneplő Életfa Családsegítő Egyesület Kismamaklubjáról esik szó.
Műsorkezdés: vasárnap, 13:20

Aktualitások

  • Fiatfalván a Generális Vizitáció MP3 / 19.1 MB / 2014-10-24 A Székelyudvarhelyi Református Egyházmegyébe kebelezett Fiatfalvi Református Egyházközségben járt október 9-én az Erdélyi Református Egyházkerület Generális Vizitációja. A vizitáció a Kató Béla püspök és csapata által felállított rend szerint zajlott, a nap folyamán a bizottság, amelynek része az egyházkerület vezetősége, valamint a püspökségi ügyosztályok vezetői, találkozott a fiatalokkal, a nőszövetséggel és a presbitériummal. A vizitáció rendje szerint este 6 órától istentiszteletet tartottak, amelyen az egyházmegye szinte minden lelkipásztora részt vett, ezen az alkalmon olvasták fel a gyülekezetnek a vizitáció jegyzőkönyvét, amely a bizottság megjegyzéseit is tartalmazza. Az interjúban nem csak a vizitáció tanulságairól esik szó, hanem egy érdekes jelenségről is beszélgetünk, ugyanis a faluban két felekezet, a református és az unitárius közösen, felváltva használja a falu egyetlen templomát.A vizitáció lejárta után Páll Attila lelkipásztorral beszélgetett Kiss Gábor munkatársunk
  • Erdőszentgyörgyön járt a generális vizitáció MP3 / 15.1 MB / 2014-10-24 A Küküllői Református Egyházmegyéhez tartozó Erdőszentgyörgyön járt az Erdélyi Református Egyházkerület Generális Vizitációs Bizottsága. A nap folyamán a bizottság találkozott a nőszövetséggel, presbiterekkel, konfirmandusokkal, ifjakkal és vallásórásokkal. A vizitáció lejárta után Gáspár György erdőszentgyörgyi lelkipásztorral beszélgetett Kiss Gábor munkatársunk. 
  • Generális vizitáció Erdőszentgyörgyön MP3 / 11.2 MB / 2014-10-24 A Küküllői Református Egyházmegyéhez tartozó Erdőszentgyörgyön járt az Erdélyi Református Egyházkerület Generális Vizitációs Bizottsága. A nap folyamán a bizottság találkozott a nőszövetséggel, presbiterekkel, konfirmandusokkal, ifjakkal és vallásórásokkal. A vizitáció lejárta után Biró Istvánnal, a Küküllői Református Egyházmegye esperesével Kiss Gábor munkatársunk beszélgetett. 
  • Valovits László tárlata nyílt meg MP3 / 14.5 MB / 2014-10-24 Valovits László festő és grafikus kiállítása nyílt meg október 8-án szerda délután a Minerva Művelődési Egyesület Cs. Gyímesi Éva termében. A nagy érdeklősre számot tartó eseményen Tibori Szabó Zoltán, a Minerva elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Teodor Botis festőművész, egyetemi oktató szólalt fel. A tárlatot Németh Júlia műkritikus és Mircea Alexandru Birţ orvosprofesszor méltatta. Valovits Lászlóval a tárlat megnyitóját követően beszélgettünk. Riporter: Mihály Noémi. A kiállítás október 31-ig, munkanapokon 10 és 16 óra között látogatható.
  • Hos 2,16-25 - csabitas - FIKE - 2014.okt.13 MP3 / 20.5 MB / 2014-10-14 A csábító, aki levesz a lábadról, aki szívedre beszél, aki meg akar győzni, aki mindent odaad csakhogy az övé legyél, aki mehódít, rászed, édesget. ÉS most nem az ördögről van szó. Hanem arról, Aki annyira ragaszkodik hozzád, hogy nem lehetsz annyira mélyen, hogy Ő ne szeretne, nem lehetsz annyira megalázott, hogy Ő ne akarjon téged magához ölelni. Nincs olyan eljátszott élet, aminek méltóságát Ő ne tudná visszaadni.Ő az, Aki elcsábít..... Aki kivezet arról a helyről, ahol csak a régi gondolatok gyötörhetnek. A pusztába, ahol csend van. Ahol Ő van és Te. Ha a Bibliát olvasod, valamit ebből megérzel.... Aki visszaadja az önbecsülésedet, a méltóságodat, a reménységedet... Aki felébreszti a benned szunnyadó ragaszkodást és hitet ... Aki megtanít téged is szeretni... Aki megtanít a tiszteletre... Aki helyrelláítja a rendet.