Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

Jóhír


Április 27. hétfő - Zita

Most azért keressétek szívvel ­lélekkel Isteneteket, az Urat! (1Krón 22,19a)

Pál írja: Testvéreim, én nem gondolom magam­ról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mö­göttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért. (Fil 3,13–14)

©2014 Luther Kiadó

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Facebook

Agnus blog

Házaló Fazék: Dorka-Fábián Mária - Tökmagolajos sült csirkeszárny salátával

Házaló Fazék - Receptlesőben hallgatóinknál és olvasóinknál - az Agnus rádió és a Szabadság napilap közös rovataMai rovatunkban Dorka-Fábián Mária receptjével ismerkedünk meg, aki igen jó ... ...

Az űrlap letölthető ITT!

A  kitöltött és aláírt űrlapot mindenkinek személyesen kell leadnia május 25-ig abban az adóhivatalban ahova tartozik.

Aktualitások

  • Biró Rozália ezer arca MP3 / 15.1 MB / 2015-04-24 A nők ezer arca címmel szervezett beszélgetést a Petrőczy Kata Szidónia Nőszövetség és az Evangélikus-Lutheránus Püspökség szerda délután, amelynek meghívottja Biró Rozália szenátor volt. A közgazdász végzettséggel rendelkező politikus tizenegy évig töltötte be Nagyvárad alpolgármesteri tisztségét. Biró Rozáliát a beszélgetést követően kérdeztük. A riporter Mihály Noémi.
  • Kovács Emil Lajos kiálíítása a Fehér Galériában MP3 / 3.1 MB / 2015-04-24 Vasárnap, április 19-én a szatmárnémeti Kovács Emil Lajos olajfestmény kiallítása nyílt meg kolozsvári Pata utcai templom melletti Fehér galériában. Ferenczi Miklós Pata utcai lelkipásztorral Szecsődi Árpád beszélget.
  • Hullámtörés a Kolozsvári Állami Magyar Színházban MP3 / 7.2 MB / 2015-04-24 A Kolozsvári Állami Magyar Színház soron következő előadása egy Lars von Trier kultikus filmjéből rendezett színpadi változat lesz, a Hullámtörés. A rendező Tom Dugdale, egy fiatal amerikai művész, aki már harmadszor rendez Kolozsváron. A premier időpontja április 25., szombat, 20 óra, a produkciót viszont csak 18 éven felüli nézőknek ajánlja a Kolozsvári Állami Magyar Színház. Ezt a döntést a törvény szabályozta, magyarázta Visky András művészeti aligazgató. A sajtótájékoztató után, Pethő Anikó színésznővel, a darab főszereplőjével,  Moni Anita készített interjút.
     
  • Móricz is járt a sztánai közösségi házban MP3 / 23.7 MB / 2015-04-23 Közösségi házat és játszóteret avattak április 18-án Sztánán. A Szilágy megyei településen az utóbbi években újra megmozdult a közösség, ezt nem csak az bizonyítja, hogy a hagyományokat felelevenítve, Kós Károly nyomába lépve, újra elkezdték szervezni a sztánai farsangot, hanem maga a közösségi ház története is erre utal. A közösségi házat ugyanis közel 10 éve kezdték el újraépíteni. A valamikori egyházi iskola épületében szervezte meg Kós Károly azt a farsangot, amelyen Móricz Zsigmond is ott volt, és ennek a farsangnak az élményei alapján írta meg a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című művét. Az épület azóta összeomlott, de közösségi összefogással sikerült újra építeni, amely ma a kis sztánai közösség szolgálatában áll. Papp Hunor Zsolt lelkipásztor szerint mind a nagyterem, az orvosi rendelő, mind pedig a könyvtár azért van, hogy itt, ebben a közösségben, az épületben élet legyen, ezért nem csak a támogatók hozzájárulását tartja fontosnak, hanem azt is, hogy a sztánaiak megmozdultak, összefogtak és kalákával segítettek a kezdeményező lelkipásztornak, hogy az épületet fel tudják újítani. A lelkipásztor szerint mind az idősek, mind a fiatalok kivették a részüket az építkezésből, és szerinte így lehet a fiatalokat az egyház mellett tartani, hogy érzik, hogy értük is történnek dolgok. Ugyanezt a célt szolgálja a MOL Románia támogatásával létrejött játszótér is, amely szintén a templomhoz közeli téren van. Papp Hunor Zsolt lelkipásztorral Kiss Gábor beszélgetett. 
  • Hover Zsolt Hetedhét Ösvényén MP3 / 11.7 MB / 2015-04-23 Április 16-án mutatták be Kolozsváron Hover Zsolt kalotaszegi lelkipásztor, újságíró, író első kötetét, amelynek címe: Hetedhét Ösvényen. A 14 éven felülieknek ajánlott meseregény amolyan erdélyi magyar Gyűrűk ura, és mégis teljesen más, szereplői sárkányok, táltosok, garabonciás diák, minden oldalon magyar népmesei motívumok, vidékünk legendái elevenednek meg, egy kis fikcióval fűszerezett kalandokban. A szerzővel Adorjáni László beszélget.