Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

Jóhír


Február 10., szerda -Elvira

Hallgasd meg szavamat reggel, Uram, reggel eléd készülök, és várlak. (Zsolt 5,4)

Nagyon korán, amikor még sötét volt, felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott. (Mk 1,35)

Luther Kiadó, 2015.

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Facebook

Kettévágott Erdély

1940. augusztus 30-án hirdették ki a II. bécsi döntést a Belvedere palotában. Ennek értelmében Észak-Erdélyt visszacsatolták Magyarországhoz, de a Dél-Erdélyi magyarságot végleg kisebbségi sorsba döntötték. Számos ember álma teljesült azzal, hogy ismét magyar állampolgár lehetett. De ami az erdélyiek egyik részének boldogságot, a másik felének szomorúságot és elkeseredést okozott. A Kettévágott Erdély című interjúsorozatunk 8. részében a szamosújvári születésű Sztranyiczki Gábor visszaemlékezéseit hallgatjuk meg.

Műsorajánló

Zenélő köntös

Az S-kezdőbetűs karmesterek névsorának végére ér a mai Zenélő köntös. Tadeusz Strugala éppen műsorunk ismétlésének napján, február 10.-én ünnepli születésnapját, portréját Leopold Stokowski és Solti György - azaz sir Georg Solti bemutatása fogja közre.

Téka

A magyar verselő hagyomány és a 18.század legnépszerűbb költőjének tartott Gyöngyösi Istvánt és életművét ma is felfedezésre váró legendák veszik körül. Demeter Zsuzsa Költői tradíció és könyvkiadás című kötetében a Gyöngyösi-recepciót vizsgálja kiadástervezetek, levelezések és értelemezések keresztmetszetében. Ugyanakkor olyan korabeli híradásokra is felhívja a figyelmet mint a Dugonics-féle kiadás, Ráday Gedeon kettős irodalomszemlélete és a filológus Kovásznai Sándor Gyöngyösi-kommentárja. Demeter Zsuzsa írásából Bodolai Balázs színművész idéz rövid részt.

Keresztény Élet felekezetközi magazin

Keresztény Élet felekezetközi magazinműsorunkat hétfőtől csütörtökig 14 óra 20 perctől sugározzuk. Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Agnus blog

Ökumenikus reggeli kávé az Agnus-stúdióban

Igazán jó hangulatban zajlott a Vasárnapi beszélgetés kedden. A református, evangélikus és katolikus egyház képviselőit hívtuk meg, hogy az ökumeniáról beszélgessünk.Nem véletlen, hogy Bibza ... ...

Az űrlap letölthető ITT!

A  kitöltött és aláírt űrlapot mindenkinek személyesen kell leadnia május 25-ig abban az adóhivatalban ahova tartozik.

Aktualitások

  • Zeneszó meghívottja Jakabffy Tamás MP3 / 12.4 MB / 2016-01-25 A Györkös Mányi Albert Emlékházban a Zeneszó előadássorozat szerda esti meghívottja Jakabffy Tamás újságíró, kritikus, lapszerkesztő, médiareferens, karnagy, a Schola Gregoriana Monostorinensis megalapítója volt. Vele beszélgetett Ballok Zsuzsa Csilla, rádiónk önkéntes munkatársa.
  • Iratterjesztés -a magyar kultúra szolgálatában MP3 / 11.4 MB / 2016-01-25 Úgy ahogy annak idején a Károli Gáspár és lelkésztársai által fordított Biblia hozzájárult a Biblia terjesztéséhez és az egységes magyar nyelv megteremtéséhez, ugyanúgy az iratterjesztés azt tűzte ki célul, hogy a református identitást erősítő kiadványok elérhetőek legyenek elsősorban a reformátusok számára, de nem csak - mondta Veres Miklós, az Erdélyi Református Egyházkerület iratterjesztésének vezetője, akivel a Magyar Kultúra Napja alkalmából beszélgettünk.
    Riporter: Mihály Noémi
  • Bethlen Gábor projekt MP3 / 8.6 MB / 2016-01-25 Bethlen Gábor út létrehozását tervezi a Hunyad Megyei Magyar Állandó Konferencia, amely a megyében tevékenykedő magyar történelmi egyházak, civil-, szakmai- és ifjúsági szervezetek képviselőinek, pedagógusoknak és az RMDSZ helyi szervezeteinek egyeztető fóruma. A projekthez az RMDSZ, a Communitas Alapítvány, a magyar kormány és a Magyar Országgyűlés támogatását kérik. A projektről Gudor Botond nagyenyedi esperessel Mihály Noémi beszélget.
  • Taizé, a közös út MP3 / 10.1 MB / 2016-01-25 2016. január 18-án, hétfőn, az ökumenikus imahét keretében mutatták be Taizé, a közös út című könyvet. A kiadvány Roger testvér születésének 100., halálának 10., az ökumenikus szerzetescsalád megalapításának 75., valamint a romániai fiatalok taizéi zarándoklatai megkezdésének negyedszázados évfordulója alkalmából jelent meg. Osváth Judittal, a könyv szerkesztőjével Csomos Éva-Zsuzsánna beszélgetett.