Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

 

Október 2. csütörtök - Petra, Örs

Jákób így szólt: Készüljünk, és menjünk föl Bételbe, oltárt akarok ott készíteni az Istennek, aki meghallgatott, amikor nyomorúságban voltam, és velem volt az úton. (1Móz 35,3)

Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent. Arcra borult Jézus lábánál, és hálát adott neki. (Lk 17,15–16a)

©2013 Luther Kiadó

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Erdélyi Református Egyházkerület

Szórványotthon a magyarságért

Nagysármáson (és nem csak) az egész magyar közösséget összefogta, megmozgatta a szórványkollégium létrehozása. ...

Facebook

Műsorajánló

Keresztyén élet felekezetközi magazin

Keresztyén élet felekezetközi magazinunkat hétfőtől csütörtökig 14 óra 20 perctől sugározzuk.
Műsorkezdés: csütörtök, 14:20

Aktualitások

  • Filmtettfeszt 14. alkalommal MP3 / 20.8 MB / 2014-09-30 14. alkalommal szervezik meg október 2-5. között a Filmtettfesztet, azaz a Magyar Filmnapokat. Az idei évben különösen bő felhozatalból válogathatnak a fesztiválozók, akik már 10 városban élvezhetik a filmeket. A részletekről Buzogány Klárával, a Filmtett főszerkesztőjével Deák Anita beszélget.
  • Látvány és gondolat MP3 / 8.1 MB / 2014-09-30 Az Erdélyi Művészpedagógusok Egyesülete és az Apáczai Csere János Elméleti Líceum szervezésében szeptember 26-án az Apáczai Galériában megnyitották Éles Bulcsú, debreceni grafikusművész tárlatát. A kiállítást Székely Géza képzőművész-tanár nyitotta meg, illetve az Apáczai Csere János Elméleti Líceum és a Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium diákjai is felléptek. Éles Bulcsú Látvány és gondolat című tárlatán kiállított szitanyomatokat tematikai sokszínűség jellemzi, de a részletekről hallgassuk meg a művészt. Riporter: Deák Anita.
  • Két bemutató lesz októberben a magyar színházban MP3 / 14.3 MB / 2014-09-30 Két új darabot mutatnak be október elején a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. Georges Feydeau (ejtsd: Zsorzs Féjdó) Vidéki jegyesek című bohózatát Alexandru Dabija rendezi.  Nona Ciobanu Aki elzárja az éjszakát című kétszemélyes drámáját a szerző viszi színpadra. Georges Feydeau Vidéki jegyesek című darabjáról Tompa Gáborral, a színház igazgatójával beszélgettünk. Riporter: Mihály Noémi.
  • A Biblia és a Korán politika- és gazdaságképe MP3 / 8.2 MB / 2014-09-30 Az IDEA Könyvtér, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság közös szervezésében mutatták be a Sapientia EMTE kolozsvári karának új épületében dr. Varga Norbert A Biblia és a Korán politika- és gazdaságképe című könyvét. Ami az Exit Kiadó és a Marczibányi Téri Művelődési Központ közös gondozásában jelent meg. A szerző jelenlétében a könyvet  dr. Buzogány Dezső, a Protestáns Teológiai Intézet professzora és Dávid István egyetemi lelkész méltatta, illetve Lászlóffy Pál a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének tiszteletbeli elnöke. A könyvbemutató után Deák Anita kérdezte az írót.
  • Külhoni Magyarságért Díjat kapott a Diakónia Keresztény Alapítvány MP3 / 33.6 MB / 2014-09-23 Külhoni Magyarságért Díjjal ismerték el az Erdélyi Református Egyházkerület által alapított Diakónia Keresztény Alapítvány munkáját, amely „az élet megóvását, a betegek és hátrányos helyzetűek segítését, keresztény értékek képviseletét, az egyén és közösségi felelősségvállalás erősítését vallja feladatának és jelenleg négyszáz gyermekkel foglalkozik". Ez alkalomból Hegedűs Lajossal, a Diakónia Keresztény Alapítvány országos koordinátorával beszélgettünk a szervezet munkájáról, szolgálatáról. Riporter: Kiss Gábor