Agnus Rádió - online!

Most már EGÉSZ NAP hallgatható online az

Agnus Rádió!

Új ablakba nyitás

Jóhír


Május 6., péntek - Frida, Ivett

A higgadt válasz elhárítja az indulatot, de a bántó beszéd haragot támaszt. (Péld 15,1)

Az Úr szolgája ne viszálykodjék, hanem legyen barátságos mindenkihez, tanításra alkalmas és türelmes, aki szelídséggel neveli az ellenszegülőket. (2Tim 2,24–25)

Luther Kiadó, 2015.

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Facebook

Páratlan sorozat: Miért vagyok egyedül?

Páratlan Sorozat: Miért vagyok egyedül? címmel indított 2016 februárjában hatrészes beszélgetéssorozatot a 20+ Közösség, amelynek helyszíne a Kolozsvári Koffer könyves kávézó. A beszélgetéssorozaton az egyedülállóság jelenségét próbálják körbejárni a különböző tudományterületek szemszögéből. Arra kíváncsiak, hogy milyen válaszokat adnak az egyes területek képviselői arra a kérdésre, hogy "Miért vagyok egyedül?". Milyen lehetséges összefüggéseket mutat meg a szociológia, pszichológia, a marketing, a Biblia vagy a mese világa az egyedülállóság témakörében? 2016. március 22-én került sor a harmadik előadására, amelyet Anta Imola tartott. Továbbra is a "Miért vagyok egyedül?" kérdésre keressték a lehetséges válaszokat, ez alkalommal a pszichológia szempontjából. Társadalmi-demográfiai vagy inkább egyéni jellemzők következménye az egyedüllét? Melyek az egyedüllét előnyei, hátrányai és kihívásai?

Agnus blog

Először Erdélyben a Wellhello!

Az első torockói összművészeti fesztivál, a Double Rise újabb fellépőket jelenthet be a kíváncsi közönség számára. Az eddig publikált zenekarok sora (Punnany Massif, Anna and ... ...

Az űrlap letölthető ITT!

A  kitöltött és aláírt űrlapot mindenkinek személyesen kell leadnia május 25-ig abban az adóhivatalban ahova tartozik.

Aktualitások

  • 20 éve kapcsolatban a Heemstede-Petrakerk gyülekezettel MP3 / 4.2 MB / 2016-04-27 A Kolozsvár Kerekdombi Református Egyházközségben április 24-én a délelőtti istentisztelet keretében együtt ünnepelték a kerekdombi és holland Heemstede-Petrakerk gyülekezet közötti kapcsolat 20 éves évfordulóját. Az eseményen jelen volt kollégánk Szecsődi Árpád, aki Dobri Andrást a gyülekezet lelkipásztorát kérdezte. 
  • Kapcsoló a Függőlegesen MP3 / 5.2 MB / 2016-04-27 Kapcsoló címmel Függőleges konferenciát tartottak a Kolozsvári Tóvidéki Református Egyházközségben április 22-e és 24-e között. Kollégánk, Szecsődi Árpád az eseménnyel kapcsolatosan a szervező munkatársak közül Lőrincz Hannával beszélgetett.
  • Egyetemisták kórustalálkozója MP3 / 7.8 MB / 2016-04-27 Négy fellépővel szervezte meg a Kolozsvári Magyar Diákszövetség a 6. Kolozsvári Magyar Egyetemisták Kórustalálkozóját, amelyen az Unicante is fellépett. Az előadás végén Fekete Miklóssal az Unicante kórus karnagyával beszélgettünk az előadott művekről. Riporter: Szegedi Csaba
  • Fordulat a Mikó-ügyben MP3 / 18.6 MB / 2016-04-27 Az egyházi ingatlanok romániai visszaszolgáltatásáról szóló fehér könyv címet viseli az az angol nyelvű kiadvány, amelyet szerda délben mutattak be az Erdélyi Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában. A négy magyar történelmi egyház jogászai, szakelőadói által összeállított kötet bemutatóján az is elhangzott, hogy fordulat állt be a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium ügyében, Mihály Noémi összeállítása következik.
     
  • Könyvturi és élőkönyvtár a Kaszinóban MP3 / 14.9 MB / 2016-04-27 A kolozsvári sétatéri kaszinó épületében április 15-én ismét megrendezték a könyvturi, élőkönyvtár nevű rendezvényt. Márton Zsuzsa, rádiónk munkatársa a rendezvény főszervezőjével, Mák Arannyal és Jakabos Orsolyával, az egyik résztvevővel beszélgetett.