Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

 

Október 21. kedd - Orsolya

Elhatároztam, hogy bevallom hűtlenségemet az Úrnak, és te megbocsátottad bűnömet, amit vé- tettem. (Zsolt 32,5b)
Jézus Krisztusban van megváltásunk és bűne- ink bocsánata. (Kol 1,14) 

©2013 Luther Kiadó

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Erdélyi Református Egyházkerület

Megjelent: Erdélyi Református Kalendárium 2015

Sok hasznos útravaló mellett emberi történéseinket, múltunk nagy eseményeit és személyiségeit fedezhetik fel e könyvben ...

Facebook

Műsorajánló

Keresztyén élet felekezetközi magazin

Keresztyén élet felekezetközi magazinunkat hétfőtől csütörtökig 14 óra 20 perctől sugározzuk.
Műsorkezdés: kedd, 14:20

Aranyszalagtár

Aranyszalagtár rovatunkban rádiónk több mint 20 éves archívumából elevenítünk fel igehírdetéseket, beszélgetéseket, műsorokat.
Műsorkezdés: kedd, 12:30

Aktualitások

  • Hos 2,16-25 - csabitas - FIKE - 2014.okt.13 MP3 / 20.5 MB / 2014-10-14 A csábító, aki levesz a lábadról, aki szívedre beszél, aki meg akar győzni, aki mindent odaad csakhogy az övé legyél, aki mehódít, rászed, édesget. ÉS most nem az ördögről van szó. Hanem arról, Aki annyira ragaszkodik hozzád, hogy nem lehetsz annyira mélyen, hogy Ő ne szeretne, nem lehetsz annyira megalázott, hogy Ő ne akarjon téged magához ölelni. Nincs olyan eljátszott élet, aminek méltóságát Ő ne tudná visszaadni.Ő az, Aki elcsábít..... Aki kivezet arról a helyről, ahol csak a régi gondolatok gyötörhetnek. A pusztába, ahol csend van. Ahol Ő van és Te. Ha a Bibliát olvasod, valamit ebből megérzel.... Aki visszaadja az önbecsülésedet, a méltóságodat, a reménységedet... Aki felébreszti a benned szunnyadó ragaszkodást és hitet ... Aki megtanít téged is szeretni... Aki megtanít a tiszteletre... Aki helyrelláítja a rendet.
  • Ifjúsági imaéjjel Kolozsváron MP3 / 17.4 MB / 2014-10-13 Október 10-én szervezték meg idén a határokon átívelő imaéjjelt, amelyen Kárpát medencei református ifjak imádkoztak együtt. A fiatalok imatémákat küldhettek be, amelyekért mindannyian együtt imádkoztak éjfélkor. Az alkalom főszervezői Szigeti Szidónia és Adorján Zsuzsa a Genézius Társaság munkatársai voltak, de bekapcsolódott a kolozsvári IKE, FIKE, a Protestáns Teológiai Intézet hallgatói, a HúszPlusz ifi illetve a Kolozsvári Református Egyházmegye Ifjúsági Szervezete is. A meghívott lelkipásztor Nagy Alpár Csaba, a BBTE Református Tanárképző Karának oktatója volt. Az imaéjjelről Szigeti Szidónia főszervezőt kérdezzük. Riporter:Mihály Noémi
  • 1Kir 3,9 - FIKE - 2014.okt.5 MP3 / 31.4 MB / 2014-10-09 A Kolozsvári FIKE október első vasárnapján évnyitó egyetemista istentisztelettel kezdi a tanévet és az egyetemistákat megszólíó programjainak sorozatát.Vasárnaponként este 7-tól a Kétágú templomban tartják istentiszteleti alkalmaikat.Október 5-i istentiszteleten elhangzott igehirdetés, 1Kir 3,9 alapján:
    (vázlat)
    1.háttér, származás, gyökér - MIT HOZTÁL OTTHONRÓL?2.Isten a kezdeményező - MIT AKARSZ, HOGY CSELEKEDJEN VELED?3.nyitottnak, figyelmesnek, értelmesnek, engedelmesnek LENNI4.a különbségtétel képessége5.vezető, vezetett, megvezetett 
  • Mozart újratöltve MP3 / 28.7 MB / 2014-10-07 A Kolozsvári Magyar Operában október 9-én, 18 óra 30 perctől mutatják be Mozart egyik legismertebb operáját a Figaro házasságát. A klasszikus darab helyett, azonban különleges produkciót láthatunk, hiszen a korabeli cenzúra által tiltott művet aktuális környezetbe adaptálta a Magyarországról érkező rendező, Novák Péter. A magát “kultúrmunkásnak” nevező sokoldalú Novák Péterrrel a próbák közötti szünetben Deák Anita beszélgetett.
  • Kolozsvárra látogatott Orbán Viktor MP3 / 17.4 MB / 2014-10-07 Orbán Viktor magyar miniszterelnök jelenlétében avatták fel október 3-án a Kolozsvári Református Kollégium új épületét, amelyben a kollégium által működtetett szakosztályok kapnak helyet. Az avató ünnepségre a Kálvin utca 1. szám alatt található épület udvarán került sor. Magyarország miniszterelnöke az Erdélyi Református Egyházkerület meghívására érkezett Kolozsvárra, ugyanis Magyarország kormánya 620 000 euróval támogatta az iskola épületének helyreállítását és felszerelését. Orbán Viktornak az avató ünnepségen elmondott beszédét hallgatjuk.