Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

 

Augusztus 1. péntek - Boglárka

Én formáltalak, az én szolgám vagy te, Izráel, nem feledkezem meg rólad! (Ézs 44,21b)

Az Isten nem vetette el az ő népét, amelyet eleve kiválasztott. (Róm 11,2a)

©2013 Luther Kiadó

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Erdélyi Református Egyházkerület

Evezz a mélyre - megnyitották a 14. IKE Találkozót Csomakőrösön

Közel 200 fiatal foglalta el a Csomakőrösi táborhelyet, ahol a 14. IKE Találkozót tartják július 31-augusztus 3. között. ...

Facebook

Műsorajánló

Agnus 35

A román nyelvű műsorunk házigazdája, Mádly András folytatja a Füleink közti világ sorozatát.
Műsorkezdés: péntek, 14:30

Lélekhangoló

A magyarországi Evangélikus Rádiómisszió félórás műsora.
Műsorkezdés: péntek, 12:30

Aktualitások

  • Soli Deo Gloria MP3 / 39.1 MB / 2014-07-28 Kálvin János elvét, alapigazságát, miszerint csak Istené a dicsőség, Soli Deo Gloria, a székelység nagyon hamar el tudta fogadni, hiszen ez a nép mindig a szabadságáért küzdött. Ezért fogadták be könnyen a székelyek közé Kálvin Jánost július 10-én, Sepsiszentgyörgyön, a 7. Magyar Református Világtalálkozón. A következő beszélgetésben erről is szó lesz, de Kiss Gábor munkatársunk a Világtalálkozó más történéseire is rákérdezett, részletesen beszél a svájci HEKS-el kötött szerződés három pontjáról az erdélyi püspök, valamint a Generális Konvent záró nyilatkozatáról is.
  • Megújul a mezőszengyeli református templom MP3 / 17.6 MB / 2014-07-28 Egyházmegyei közmunkával újul meg az erdélyi Maros megyében fekvő mezőszengyeli református templom. A 19 lelket számláló gyülekezet önerőből nem képes felújítani az 1937-ben épült templomot, ezért egyházmegyei összefogással próbálnak segíteni a kis gyülekezeten. Jakab Istvánnal, a Maros-Mezőségi református egyházmegye esperesével Mihály Noémi beszélget.
  • Három évre szóló szerződés a HEKS-el MP3 / 29.1 MB / 2014-07-28 Három évre szóló szerződést kötött a Romániai Református Egyház két egyházkerületével a Svájci Protestáns Egyházszövetség segélyszervezete, a HEKS. Ez a szerződés a Királyhágómelléki Református Egyházkerület számára is sokat jelent, hiszen sikerült újra feleleveníteni a kapcsolatot a svájciakkal. Csűry István királyhágómelléki püspök szerint ezek a kapcsolatok a múltban megromlottak, ezért is értékeli nagyon pozitívan ezt a szerződést. A szerződésnek három pontja van, ezek közül az utolsó a kis gyülekezetek problémáinak a megoldása. Mint a következő beszélgetésből is ki fog derülni, a Királyhágómelléki Református Egyházkerületben is sok olyan kicsi gyülekezet van, amely nem tudja már eltartani lelkipásztorát. A püspök szerint fontos, hogy ezeket a gyülekezeteket is lelkigondozni lehessen, ezért gyülekezeti központok létrehozásán gondolkodnak, így két-három lelkipásztor el tudja látni ezeket a kis gyülekezeteket. Csűry István királyhágómelléki püspökkel Kiss Gábor munkatársunk beszélgetett.
  • Két 17. századi egyházmegyei jegyzőkönyvet is restauráltak MP3 / 24.6 MB / 2014-07-23 Az Erdélyi Református Egyházkerületi Levéltár több egyházmegye (esperesség) iratanyagát is őrzi. Az Erdélyi Református Egyház koraújkori kormányzásában nagy szerepe volt az esperesi adminisztrációnak, így dokumentumai fontos forrásai nemcsak az egyház-, hanem a művelődés- és művészettörténetnek is. Az Erdélyi Református Egyházkerület Központi Gyűjtőlevéltára a Nemzeti Kulturális Alap anyagi támogatásával az elmúlt időszakban két 17. századi egyházmegyei jegyzőkönyvet is restauráltatott, ezekről a protokollumokról beszélgettünk Ősz Előd egyházkerületi levéltárossal.
    Riporter: Kiss Gábor
  • Az egyházzene kialakulásáról, jelenéről és jövőjéről MP3 / 11.5 MB / 2014-07-23 Dénes Előd az Erdélyben szívében fekvő Marosvásárhelyen lelkipásztor, feleségével együtt. A zene szerves részét képezi életének, nem csak lelkipásztorként, hanem magánemberként is. Verseket zenésít meg, emellett a gyülekezet fiataljaiból két ifjúsági zenekart is alapított.
    Dénes Előddel az egyházzene kialakulásáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettünk. A riporter  Mihály Noémi.