Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás


December 20. szombat - Teofil

Te uralkodsz a dühöngő tengeren; ha hullámai tornyosulnak, te lecsendesíted őket. (Zsolt 89,10)

Jézus felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és nagy csend lett. (Mt 8,26)

©2013 Luther Kiadó

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Erdélyi Református Egyházkerület

A helyesen élő keresztyén ember Isten előtt panaszkodik

Kató Béla püspök: Elegünk van a szegénységből, az értelmetlen munkából, a hátrányos megkülönböztetésből, az igazságtalanságból. ...

Facebook

Aktualitások

 • Evangéliumi lélektan MP3 / 12.1 MB / 2014-12-16 December 10-én, szerda délután mutatták be Homa Ildikó klinikai pszichológus, pszichoterapeuta, szociális testvér Evangéliumi lélektan. Önismeret mindenkinek című könyvét. A könyvből Bogdán Zsolt színművész olvasott fel részleteket, a kötetet Vik János a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia karának tanára méltatta. A könyvbemutatót követően beszélgettünk Homa Ildikóval. Riporter: Mihály Noémi
 • Jn 1,9-13 - világ, világlás, világnézet - FIKE istentisztelet - dec.14. MP3 / 17.9 MB / 2014-12-15 Jn 1,9-13 - világ, világlás, világnézet - FIKE istentisztelet - dec.14.
 • Hulladékhegyek MP3 / 5.7 MB / 2014-12-12 Hulladékhegyek a modern társadalom Mount Everestjei címmel tartott előadást Réti Kinga-Olga a BBTE Környezettudományi és Környezetmérnöki Karának oktató-dékánhelyettese, az MTA kültestületi tagja. A bemutatója során, olyan Kolozsvárt is érintő szociális problémákra hívta fel a figyelmet, mint a szelektív hulladékgyűjtés hiánya, vagy a hulladék feldolgozása. Az előadás után, beszélt rádiónknak arról, hogy véleménye szerint melyek a legveszélyesebb hulladékok, illetve mit tehetünk, hogy a háztartásunkban kevesebb hulladékot termeljünk.
  Riporter: Szegedi Csaba
 • Hogyan látom a Szent Koronát? MP3 / 15.9 MB / 2014-12-12 Az Apáczai Csere János Elméleti Líceum képzőművészeti tagozatos diákjainak Hogyan látom a Szent Koronát és Árpádok kora témájú tárlatát már többször is volt alkalma megtekinteni a Kolozsvári közönségnek, és nem egy diajait is elnyertek vele a gyerekek. Legutóbb Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán állították ki az alkotásokat, amelyek január 20-ig tekinthetőek meg munkanapokon 9-15 óra között. A tárlatról, a munkálatok irányítójával Székely Géza, képzőművész-tanárral beszélgetünk.
 • Ujjgyakorlatok MP3 / 22.4 MB / 2014-12-12 Miklóssy Gábor műveiből nyílt kiállítás december 8-án este, a hat éves fennállását ünneplő Quadro Galériában. A kiállítás Miklóssy Gábor tevékenységének jóformán ismeretlen területét, a tenyérnagyságú, általa „ujjgyakorlatoknak” nevezett olajfestményeit mutatja be. A hatvanas-hetvenes évekre datálható munkákról azt állítják azok, akik a művészt személyesen ismerték (fia és tanítványai), hogy azokat a festés befejeztével a palettán maradt festék felhasználásával készítette. Az ujjgyakorlat terminus utal a festő zenei képzettségére is (budapesti művészeti tanulmányainak idején, 1935-36 között párhuzamosan a Zeneakadémián is tanult). Festőként és hegedűsként sem tekintette a gyakorlást ismétlésnek, hanem ihletet adó, generáló folyamatnak. A kiállításon Székely Sebestyén Györgyöt, a tárlat kurátorát kérdeztük, aki Miklóssy Gábor művészetébe nyújtott betekintést.
  A riporter Mihály Noémi.
   A kiállítás a Quadro Galériában (Jókai/Napoca utca 4 szám, I emelet) február 7-éig, Keddtől szombatig 10 és 13 illetve 14 és 18 óra között látogatható.