Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

Jóhír


Február 11., csütörtök - Bertold, Marietta

Éneklek az Úrnak, mert jót tett velem. (Zsolt 13,6b)

Mária pedig ezt mondta: Magasztalja lelkem az Urat, és ujjong az én lelkem megtartó Istenemben. (Lk 1,46–47) 

Luther Kiadó, 2015.

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Facebook

Kettévágott Erdély

1940. augusztus 30-án hirdették ki a II. bécsi döntést a Belvedere palotában. Ennek értelmében Észak-Erdélyt visszacsatolták Magyarországhoz, de a Dél-Erdélyi magyarságot végleg kisebbségi sorsba döntötték. Számos ember álma teljesült azzal, hogy ismét magyar állampolgár lehetett. De ami az erdélyiek egyik részének boldogságot, a másik felének szomorúságot és elkeseredést okozott. A Kettévágott Erdély című interjúsorozatunk 8. részében a szamosújvári születésű Sztranyiczki Gábor visszaemlékezéseit hallgatjuk meg.

Agnus blog

Ökumenikus reggeli kávé az Agnus-stúdióban

Igazán jó hangulatban zajlott a Vasárnapi beszélgetés kedden. A református, evangélikus és katolikus egyház képviselőit hívtuk meg, hogy az ökumeniáról beszélgessünk.Nem véletlen, hogy Bibza ... ...

Az űrlap letölthető ITT!

A  kitöltött és aláírt űrlapot mindenkinek személyesen kell leadnia május 25-ig abban az adóhivatalban ahova tartozik.

Aktualitások

  • Zeneszó meghívottja Jakabffy Tamás MP3 / 12.4 MB / 2016-01-25 A Györkös Mányi Albert Emlékházban a Zeneszó előadássorozat szerda esti meghívottja Jakabffy Tamás újságíró, kritikus, lapszerkesztő, médiareferens, karnagy, a Schola Gregoriana Monostorinensis megalapítója volt. Vele beszélgetett Ballok Zsuzsa Csilla, rádiónk önkéntes munkatársa.
  • Iratterjesztés -a magyar kultúra szolgálatában MP3 / 11.4 MB / 2016-01-25 Úgy ahogy annak idején a Károli Gáspár és lelkésztársai által fordított Biblia hozzájárult a Biblia terjesztéséhez és az egységes magyar nyelv megteremtéséhez, ugyanúgy az iratterjesztés azt tűzte ki célul, hogy a református identitást erősítő kiadványok elérhetőek legyenek elsősorban a reformátusok számára, de nem csak - mondta Veres Miklós, az Erdélyi Református Egyházkerület iratterjesztésének vezetője, akivel a Magyar Kultúra Napja alkalmából beszélgettünk.
    Riporter: Mihály Noémi
  • Bethlen Gábor projekt MP3 / 8.6 MB / 2016-01-25 Bethlen Gábor út létrehozását tervezi a Hunyad Megyei Magyar Állandó Konferencia, amely a megyében tevékenykedő magyar történelmi egyházak, civil-, szakmai- és ifjúsági szervezetek képviselőinek, pedagógusoknak és az RMDSZ helyi szervezeteinek egyeztető fóruma. A projekthez az RMDSZ, a Communitas Alapítvány, a magyar kormány és a Magyar Országgyűlés támogatását kérik. A projektről Gudor Botond nagyenyedi esperessel Mihály Noémi beszélget.
  • Taizé, a közös út MP3 / 10.1 MB / 2016-01-25 2016. január 18-án, hétfőn, az ökumenikus imahét keretében mutatták be Taizé, a közös út című könyvet. A kiadvány Roger testvér születésének 100., halálának 10., az ökumenikus szerzetescsalád megalapításának 75., valamint a romániai fiatalok taizéi zarándoklatai megkezdésének negyedszázados évfordulója alkalmából jelent meg. Osváth Judittal, a könyv szerkesztőjével Csomos Éva-Zsuzsánna beszélgetett.