Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

 

Augusztus 28. csütörtök - Ágoston, Mózes

Mielőtt kiáltanak, én már válaszolok, még beszélnek, én már meghallgatom. (Ézs 65,24)

Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által. (Ef 3,20–21)

©2013 Luther Kiadó

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Erdélyi Református Egyházkerület

FELHÍVÁS - mentálhigiéné szakirányú továbbképzés

A program akkreditált, a KGRE Bölcsészettudományi Kara részéről megbízólevéllel rendelkező külső szakemberek vállalták az oktató munkát. ...

Facebook

Aktualitások

  • Elvi kérdés a nyelvi kérdés? MP3 / 22.9 MB / 2014-08-25 Elvi kérdés a nyelvi kérdés? - tette fel a kérdést Csata Zsombor a BBTE Magyar Szociológia Intézetének adjunktusa, csütörtök délután a Kolozsvári Magyar Napok keretében tartott előadásán. A kérdés elméleti hátterét világította meg, majd röviden kitért a kolozsvári magyar egyetemisták között végzett kutatás eredményeire is, amelyekről bővebben Talpas Botond, az Igen, tessék! mozgalom elnöke beszélt. Az előadást követően Csata Zsomborral beszélgettünk. Riporter Mihály Noémi.
  • Régi kolozsváriak: Éjszaki Károly MP3 / 7.1 MB / 2014-08-25 Éjszaki Károly életéről, munkásságáról hallhattak az érdeklődök péntek délelőtt a New York Kávéházban, akiről Gaal (ejtsd: Gál) György irodalomtörténész beszélt. Éjszaki Károly az erdélyi vasút egyik kiépítője, Sztána üdülő megalapítója, számos sikeres irodalmi darab szerzője. Mérnöki és jogi tanulmányokat végzett, majd íróként és irodalomszervezőként is tevékenykedett. A magyarországi Bakonyrédén született, majd Kolozsvárra költözött, ahol az Erdélyi Irodalmi Társaság egyik megteremtője, később tiszteletbeli tagja lett. Gaal Györggyel, Éjszaki Károly nemrégiben megjelent Toll és körző című kötetének szerkesztőjével Mihály Noémi beszélget.
  • 1 autó, 4 motorbicikli, 7 barát, 1 cél – Afrika MP3 / 8.0 MB / 2014-08-22 A Budapest – Bamako ralit, már 2005 óta szervezik meg, érdekessége, hogy a verseny és túrázás mellett jótékony célokat is szolgál, a résztvevők ugyanis számtalan adományt juttatnak így el Afrika rászorulóinak. Az idei versenyből Erdély sem maradt ki, 7 barát különböző erdélyi városokból megalapította a Transilvania 4 Africa Team-et, és a helyi intézmények és magánszemélyek segítségével egy teherautónyi számítógépet, ruházati cikket és élelmiszert vittek Afrikába. Az 5. Kolozsvári Magyar Napok keretében szerda délután a Sapientia EMTE épületében egy részletet is megtekinthettünk az útjukról készülő dokumentumfilmből, illetve a csapat tagjai meséltek élményeikről, a kaland szépségeiről és nehézségeiről. A következő percekben az erdélyi csapat egyik tagjával, Deák Alberttel beszélgetünk. Riporter: Deák Anita
  • Regényes Kolozsvár - Kolozsvár történetek MP3 / 12.4 MB / 2014-08-22 Regényes Kolozsvár címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést Kolozsvár-történetek témakörben augusztus 20-án délután a New York Kávéházban. A beszélgetést Bányai Éva vezette, az asztaltársaságot pedig Tompa Andrea író, színházkritikus, egyetemi tanár, Demény Péter író, egyetemi tanár, a Látó szépirodalmi folyóirat szerkesztője, Vallasek Júlia irodalomtörténész, egyetemi tanár, Balázs Imre József irodalomtörténész, író, egyetemi tanár és Láng  Zsolt író, a Látó főszerkesztője alkotta. A beszélgetés rövid részlete csendül fel, amelyben Láng Zsolt, Balázs Imre József és Vallasek Júlia mesél. A szerkesztő Mihály Noémi.
  • Igen, tessék! - Kétnyelvű Kolozsvár kiállítás MP3 / 6.3 MB / 2014-08-22 Az Igen, tessék! mozgalom számos eseménnyel jelentkezik az idei Kolozsvári Magyar Napok alatt is, szerdán például, egy olyan tárlatot mutattak be, amely még abból az időszakból származik amikor a többnyelvűség még szervesen képviseltette magát a kolozsvári közéletben. A megnyitón a mozgalom elnöke, Talpas Botond vázolta a kiállítás tartalmát. Riporter Szegedi Csaba.