Agnus Rádió - online!

Most már EGÉSZ NAP hallgatható online az

Agnus Rádió!

Új ablakba nyitás

 

Február 23., péntek - Alfréd, Mirtill

Kiáltott az elesett, az Úr meghallgatta, és minden bajából kiszabadította. (Zsolt 34,7)

Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. (Mt 5,4)

Luther Kiadó, 2016.

 

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Facebook

Aktualitások

  • A Másik Buddha című előadás a Györkös Mányi Albert Emlékházban MP3 / 20.4 MB / 2018-02-23 A Nyitott Szemmel beszélgetősorozat február 22-ei kiadása alkalmával az előadó, Imre Zoltán Tibetbe invitálta a hallgatóságot. A Másik Buddha című előadáson a kultúrantropológus által feltárt meghökkentő vallástörténeti  összefüggésekkel ismerkedhettünk meg, és betekintést nyerhettünk a valószínűleg hat és félezer éves bön vallás mibenlétébe. Az est meghívottja arról is beszélgetett Vákár Zsanettel, hogy miként kapcsolódik ez az ősi hitvilág a magyarsághoz.
  • Bohém társaság, bohócvilág és magyar-román irodalom népszerűsítése a megbékélés érdekében MP3 / 11.7 MB / 2018-02-23 A néhány hónapja megnyitott kolozsvári Fehér Holló Küldőkönyvtár alapgondolatáról illetve annak részleteiről Szabó Csabával, a Fehér Holló portál főszerkesztőjével beszélgettünk. Szerkesztő: Prózsa Lilla Zsuzsanna
  • A népmesék típusai, alakíthatósága, valamint azok hatása a gyerekek szocializációs folyamatára MP3 / 15.1 MB / 2018-02-23 Egy új nap, egy új mese. A népmesék típusai, alakíthatósága, valamint azok hatása a gyerekek szocializációs folyamatára. Többek között ilyen kérdésekről is szó volt a 2018. február 16-án, a kolozsvári Puck Bábszínház által megszervezett MOZAIK prevenciós beszélgetős alkalmainak legújabb kiadásán. Az említett kezdeményezés egyrészt a bábszínházat hivatott promoválni, másrészt pedig egy olyan közösséget és teret szeretne létrehozni, ahol a szülők, pedagógusok, illetve gyerekekkel foglalkozó felnőttek különböző, gyerekekkel kapcsolatos témákról tudnak beszélgetni. A részletekről Vitos Alizt, az est moderátorát kérdeztük. Szerkesztő: Prózsa Lilla Zsuzsanna
  • Természetgyógyászat napjainkban MP3 / 17.2 MB / 2018-02-23 Nemrég az Agnus rádió Vasárnapi beszélgetés rovatának vendége volt Dr. Szőcs Ottó, kolozsvári dietetikus és családorvos, akivel egy igen elterjedt és divatos eljárásról, a természetgyógyászatról beszélgettünk, mindezt megvizsgálva az orvostudomány szempontjából is. A riporter Szabó Anita.
  • A Volt egyszer egy egyetem sorozat februári kiadása MP3 / 12.6 MB / 2018-02-23 A Volt egyszer egy egyetem (1945-59) sorozat keretén belül a Bolyai Egyetem Történelem Szakát mutatták be a Kolozsvár Társaság rendezvényén február 13-án. Nagy Benedekkel azt est egyik meghívottjával Nemes Imola beszélgetett.

Támogatóink