Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

Jóhír


Október 6. kedd - Brunó, Renáta

Ezt mondja az Úr…: Engem keressetek, akkor életben maradtok! (Ám 5,4)

Élt ott egy Zákeus nevű gazdag ember, aki fő­ vámszedő volt. Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus. (Lk 19,2–3a)

Luther Kiadó, 2014.

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Facebook

Kettévágott Erdély

1940. augusztus 30-án hirdették ki a II. bécsi döntést a Belvedere palotában. Ennek értelmében Észak-Erdélyt visszacsatolták Magyarországhoz, de a Dél-Erdélyi magyarságot végleg kisebbségi sorsba döntötték. Számos ember álma teljesült azzal, hogy ismét magyar állampolgár lehetett. De ami az erdélyiek egyik részének boldogságot, a másik felének szomorúságot és elkeseredést okozott. A Kettévágott Erdély című interjúsorozatunk 5. részében a magyarszováti Tóth György visszaemlékezéseit hallgatjuk meg.

Műsorajánló

Keresztyén Élet felekezetközi magazinműsor

Keresztyén Élet felekezetközi magazinműsorunkat hétfőtől csütörtökig 14 óra 20 perckor sugározzuk.
Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Aktualitások

  • 72 óra kompromisszum néküli önkéntesség MP3 / 3.0 MB / 2015-10-05 72 óra kompromiszum nélkül címmel ökumenikus jellegű szociális önkéntes akciót szervez az Erdélyi IKE valamint a Diakónia Keresztyén Alapitvány. A meghirdetett önkéntes programra október 8-áig, csütörtökig lehet még jelentkezni az Erdélyi IKE  72 óra kompromiszum nélkül címmel meghirdetett facebook-esemény oldalán. Kollégánk, Szecsődi Árpád ezzel kapcsolatosan a Diakónia Keresztyén Alapitvány munkatársát Veres Csabát kérdezte.
  • Két székelyről készített filmet a harmadik MP3 / 12.1 MB / 2015-10-05 Lukács Csaba és Marossy Géza Két székely című dokumentumfilmjét láthatta a nagyérdemű vasárnap délután a filmtettfeszten. A film az elgondolkodtató Barabási Albert László világhírű tudós, és Kolumbán Gábor, a kárpát-medence szerte ismert bivalytenyésztő és egyetemi oktató nem mindennapi történetét dolgozza fel. Egyikük igazi posztmodern felfedező módjára, a tudomány számára szűz területeket tár fel – az egész emberiség hasznára és épülésére –, a másik a hagyományt építi át a múltból a jövőbe, hogy példát és utat mutasson a kiútkereséssel bajlódó szűkebb közössége számára. A filmről a vetítést követően Lukács Csaba szerkesztőt kérdeztük. A riporter: Mihály Noémi.
  • Puck és barátai elhagyják a bábszínházat MP3 / 10.2 MB / 2015-10-02 Puck és barátai címmel indít közművelődési programot a kolozsvári Puck bábszínház, amely során változatos rendezvényekkel várják a gyerekeket és fiatalokat, kilépve a megszokott falak közül. Folytatódnak a sétatéri mesék, lesznek versenyek, autista gyerekek számára pedig külön előadással készülnek. A projektről illetve a báb- és marionettfesztiválról Duy (duj) Erika marketingigazgatót kérdeztük. Riporter: Mihály Noémi. 
  • Székesfehérvári lelkipásztor a népvándorlásról MP3 / 4.9 MB / 2015-10-02 A kolozsvár-tóvidéki református egyházközségben Somogyi Laszló, a székesfehérvári refromátus egyházköség lelkipásztora szolgált. Kollégánk, Szecsödi Árpád a jelenelgi népvándorlási helyzetről kérdezte a magyarországi lelkipásztort.
  • Indul az új egyetemi tanév MP3 / 13.8 MB / 2015-10-02 20 éves fennállását ünnepli a Babeș-Bolyai Tudományegyetem német tagozata, amelynek alkalmából a Német Tagozat Konzultatív Tanácsának létrehozásáról szóló egyezményt írtak alá hétfőn, szeptember 28-án. Ezt követően sajtótájékoztatót tartottak a 2015-2016-os tanévről. Az új tanévről és az egyezményről Soós Annát, a BBTE rektorhelyettesét kérdeztük. Riporter: Mihály Noémi.