Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

Jóhír


Május 6. szerda - Frida, Ivett

Ha apám, anyám elhagyna is, az Úr magához fogad engem. (Zsolt 27,10)

Jézus Krisztus mondja: Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. (Mt 28,20b)

©2014 Luther Kiadó

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Erdélyi Református Egyházkerület

Nem műemlék egyházat, hanem megújult életeket akarunk

Ami az egyházban megmarad, nem hasonlítható össze az egyéni életünkkel. A közösségi élet minden hozadéka itt sűrűsödik. ...

Facebook

Műsorajánló

Keresztyén Élet felekezetközi magazin

Keresztyén Élet felekezetközi magazinműsorunk hétfőtől csütörtökig jelentkezik 14 óra 20 pectől.

Az űrlap letölthető ITT!

A  kitöltött és aláírt űrlapot mindenkinek személyesen kell leadnia május 25-ig abban az adóhivatalban ahova tartozik.

Aktualitások

  • Jn 21,15-19 - elvárás - elfogadás - küldetés - 2015.máj.3. MP3 / 29.9 MB / 2015-05-05 Jn 21,15-19 -  FIKE istentisztelet - máj.3. (Dávid István)Van értelme annak a kérdésnek, hogy szeretsz-e engem? Vagy a kérdező bizonytalan, vagy a válasz egyértelmű.Nem csak az a kérdés, hogy érdemes-e megszólalni, hanem hogy egyáltalán lehet-e. Amit mondani lehetne azt nem érdemes, hallgatni viszont egyszerűen képtelenség; a csend is egy válasz lenne, főleg ha Jézussal beszélget az ember. Ez a piszok helyzet: ha hallgatsz áruló vagy, ha megszólalsz hazudsz; ha hallgatsz beismered a halálod, ha megszólalsz kéred azt.A rendszeren belül nincs megoldás.Csak a rendszeren belül van megváltás.Éppen (ebben) a beszélgetésben válik jelentésessé az ami van, ami amúgy soha sem tűnne eléggé érdemesnek, hogy bárki is elmesélje. Áruló vagy hazug. Az elárult és az igaz teremti meg újra a dialógus lehetőségét. Az élet lehetőségét. Újrateremt téged, engem, a világot.
  • 55 éves a Kerekdombi Református Egyházközség MP3 / 6.5 MB / 2015-05-01 Vasárnap, április 26-án a kolozsvári Kerekdombi Református Egyházközség a gyülekezet alakulásának 55 évfordulójára, a templom épitésének és a nagykórus fennállásának 35 éves évfordulójára, valamint a Crescendó kórus 10 éves évfoldulojára emlékeztek. Dobri Andrással a Kerekdombi Református Egyházközség lelkipásztorával és a magyarországi Balmazújváros református gyülekezetének lelkipásztorával, Szabadi Árpáddal Szecsõdi Árpád beszélgetett.
  • Péld 4,20-27 - figyelem-érték-tett - FIKE istentisztelet - 2015.április 19 MP3 / 19.8 MB / 2015-04-30 Először figyelj, hallgass, tanulj meg odafigyelni és meghallgatni - még ne értékelj és ne kategorizálj. Ne dobozolj. Csak szemlélj!Aztán értékelj, elemezz, mérlegelj, gondolkozz. Vedd számba mindazt, ami érték, ami fontos, amit minden féltve őrzöttnél is jobban kell védeni.És végül cselekedj! Ne csak bambulj, ne csak elemezz, ne csak kritizálj. Tegyél is valamit azért, hogy a világod jobb legyen, hogy mások világa is élhetőbb. Legyél céltudatos, és ne olyan, mint aki csak vaktába lő, és jobra-balra lődörög, mint akit a világ szele ide oda hajt.Figyelj - a figyelem rugalmassá és fogékonnyá tesz.Értékelj - a gondolkodás megteremti a fundamentumot.Cselekedj - értelmet ad, kiporóbáltá tesz.Aztán kezd is előlről. Verifikáció!
  • Jn 13,14-15 - Dávid Lajos - FIKE istentisztelet - 2015. április 26 MP3 / 18.8 MB / 2015-04-30 Jn 13,14-15 - Dávid Lajos - FIKE istentisztelet - 2015. április 26Miután megmosta a lábukat, és felvette a felsőruháját, ismét letelepedett, és ezt mondta nekik: „Értitek, hogy mit tettem veletek? 13Ti így hívtok engem: Mester, és Uram, és jól mondjátok, mert az vagyok. Ha tehát megmostam a ti lábatokat, én, az Úr és a Mester, nektek is meg kell mosnotok egymás lábát. Mert példát adtam nektek, hogy amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek. 
  • A Facebook mindenhatóságáról slammeltek MP3 / 6.2 MB / 2015-04-29 Az ünnepség címmel tartott előadást a Slam Poetry Erdély társulat a Báthory István Elméleti Líceumban, április 28-án, kedden. Az előadáson a munkásünneppel járó felhajtást mutatták be. André Ferenccel Csomos Zsuzsa beszélgetett.