Agnus Rádió - online!

Most már EGÉSZ NAP hallgatható online az

Agnus Rádió!

Új ablakba nyitás

Jóhír


Június 27., hétfő - László

Szeressétek az Urat, ti, hívei mind! (Zsolt 31,24a)

Egy Isten van, és rajta kívül nincsen más; és ha szeretjük őt teljes szívünkből, teljes elménkből és teljes erőnkből, és ha szeretjük felebarátunkat, mint magunkat, sokkal több az minden égő- és véresáldozatnál. (Mk 12,32–33) 

Luther Kiadó, 2015.

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Erdélyi Református Egyházkerület

Gyereknappal kezdődött a Kálvin hét

Hagyományos módon gyereknappal kezdődött hétfőn, július 27-én az idén is megszervezett Kálvin hét a Kézdi-Orbai Egyházmegyében. ...

Facebook

Páratlan sorozat: Miért vagyok egyedül?

Páratlan Sorozat: Miért vagyok egyedül? címmel indított 2016 februárjában hatrészes beszélgetéssorozatot a 20+ Közösség, amelynek helyszíne a Kolozsvári Koffer könyves kávézó. A beszélgetéssorozaton az egyedülállóság jelenségét próbálják körbejárni a különböző tudományterületek szemszögéből. Arra kíváncsiak, hogy milyen válaszokat adnak az egyes területek képviselői arra a kérdésre, hogy "Miért vagyok egyedül?". Milyen lehetséges összefüggéseket mutat meg a szociológia, pszichológia, a marketing, a Biblia vagy a mese világa az egyedülállóság témakörében? 2016. március 22-én került sor a harmadik előadására, amelyet Anta Imola tartott. Továbbra is a "Miért vagyok egyedül?" kérdésre keressték a lehetséges válaszokat, ez alkalommal a pszichológia szempontjából. Társadalmi-demográfiai vagy inkább egyéni jellemzők következménye az egyedüllét? Melyek az egyedüllét előnyei, hátrányai és kihívásai?

Műsorajánló

Keresztyén Élet felekezetközi magazin

Keresztyén Élet felekezetközi magazinműsorunkat hétfőtől csütörtökig 14 óra 20 perctől sugározzuk. Szerkesztő: Szecsődi Árpád

Agnus blog

Istennek nemzetsége vagyunk

A Magyar Református Egyház tagjai, akik 2016. május 22-én Isten nevében Kolozsváron gyűltek egybe a Kárpát-medence 65 egyházmegyéjéből, a következő Nyilatkozatot tették embertársaik és Isten ... ...

Az űrlap letölthető ITT!

A  kitöltött és aláírt űrlapot mindenkinek személyesen kell leadnia május 25-ig abban az adóhivatalban ahova tartozik.

Aktualitások

  • Én is szeretnék játszani! MP3 / 18.2 MB / 2016-06-22 A kolozsvári Életfa Családsegítő Egyesület szombaton adománygyűjtő kerti partit szervezett az Én is szeretnék játszani! projekt rendezvényeként. A délután 16 órakor kezdődő esemény lehetőséget teremtett a találkozásra és az együttjátszásra. A projekt egyik megálmodójával, Deme Ilonával beszélgetett rádiónk munkatársa, Márton Zsuzsa. 
  • Kreatív nyílt napok MP3 / 16.4 MB / 2016-06-22 A K Plusz és a Kreatív Kolozsvár programok nyílt napokat tartott pénteken és szombaton a K+ közösségi térben, illetve a Tranzit Ház udvarán, ahol a tehetség és a kreativitás került a középpontba. A rendezvényen rádiónk munkatársa, Márton Zsuzsa beszélgetett a programszervezővel, Mostis Gergővel.
  • Euródiakónia közgyűlés MP3 / 9.0 MB / 2016-06-22 Június 8.-10. között zajlott Utrechtben az Eurodiakonia közgyűlése. Az eseményről Kovács Istvánt, az Erdélyi Református Egyházkerület Misszió-Diakóniai Osztályának előadótanácsosát Szecsődi Árpád kollégánk kérdezte.
  • Mérában lesz az első erdélyi világzenei fesztivál MP3 / 16.3 MB / 2016-06-17 Sajtósétára hívták a média képviselőit csütörtök délután a Méra World Music szervezői. Bethlendi András és Varga Zoltán főszervezők elárulták, hogy Erdély első világzene fesztiváljának ötlete éppen abban a csűrben született, ahol a sajtótájékoztatót tartották és ami a rendezvény fő helyszíne lesz. A Szarka-telek zöld gyepén kérdezte Varga Zoltán főszervezőt Mihály Noémi.
    A Mérai Világzene Csűrfesztiválra július utolsó hétvégéjén, július 29-e és 31-e között kerül sor, bővebb információkért keressék fel a www.meraworldmusic.ro honlapot.
  • Civil Évkönyv a fesztiválokról MP3 / 11.4 MB / 2016-06-17 Az Erdélyi Magyar Civil Évkönyv 2015 című kötetet mutatták be szerda délután a magyar főkonzulátus rendezvénytermében. A kötetet Bodó Barna szerkesztő jelenlétében Kiss Dénes szociológus  mutatta be, illetve felszólalt a témában jártas két társszerkesztő Szabó Lilla és Széman Emese Rózsa is. A fesztiválok témáját körbejáró kötet nem csak a városnapok, falunapok jegyzékét készíti el, hanem esettanulmányokban ismerhetjük meg ezek történetét közelebbről. A bemutatót követően Bodó Barna szerkesztőt Mihály Noémi kérdezte.