Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

Jóhír


December 1. kedd- Elza

Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok segítséget. (Zsolt 62,2)

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. (Róm 8,26)

Luther Kiadó, 2014.

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Facebook

Kettévágott Erdély

1940. augusztus 30-án hirdették ki a II. bécsi döntést a Belvedere palotában. Ennek értelmében Észak-Erdélyt visszacsatolták Magyarországhoz, de a Dél-Erdélyi magyarságot végleg kisebbségi sorsba döntötték. Számos ember álma teljesült azzal, hogy ismét magyar állampolgár lehetett. De ami az erdélyiek egyik részének boldogságot, a másik felének szomorúságot és elkeseredést okozott. A Kettévágott Erdély című interjúsorozatunk 8. részében a szamosújvári születésű Sztranyiczki Gábor visszaemlékezéseit hallgatjuk meg.

Műsorajánló

Keresztyén Élet

Keresztyén Élet felekezetközi magazinunkat sugározzuk, Szecsődi Árpád szerkesztésében.

Aranyszalagtár

Aranyszalagtár rovatunkban rádiónk több mint 20 éves archívumából elevenítünk fel igehirdetéseket, beszélgetéseket, műsorokat.
Műsorkezdés: kedd, 12:30

Aktualitások

  • Kolozsvári Magyar Napok- Téli Fesztivál MP3 / 9.5 MB / 2015-11-30  A Kincses Kolozsvár Egyesület és partnerei a decemberi ünnepekre való hangolódás jegyében idén első alkalommal szervezi meg a Kolozsvári Magyar Napok – Téli Fesztivált. Az egyhetes programsorozat az augusztusi rendezvény mintáját követve  minden kolozsvári magyarnak szól, amit a szervezők az események változatosságban is igyekszenek megjeleníteni. Gergely Balázs főszervező sajtótájékoztató keretében beszélt a rendezvény ötletéről. Mihály Noémi összeállítása következik.
  • Fiataloké a ZeneSzó MP3 / 10.5 MB / 2015-11-30 Fiataloké a ZeneSzó címmel tartottak zenés beszélgető estet szerdán a Györkös Mányi Albert emlékházban, amelynek célja elsősorban, hogy figyeljünk fel a körülöttünk virágzó új zenészgenerációra, mely már távolról sem csupán ígéret, hanem beteljesedett valóság. Az est meghívottja három fiatal zongorista, Oláh Boglárka, Veress Gáspár és Nagy Gergő, a házigazda és beszélgetőpartner pedig Horváth Zoltán volt. A zenés est végén Nagy Gergővel beszélgettünk.
  • XIV. Bethlen Kata Diakóniai Napok MP3 / 5.6 MB / 2015-11-30 2015. november 20-21. között került sor a XIV. Bethlen Kata Diakóniai Napok rendezvényre, amelynek fő előadója, Dr. Imre Sándor, gerontológus volt. Az előadóval Szecsődi Árpád beszélgetett.
  • Aktív időskor és a generációk közötti együttműködés jelentősége korunkban MP3 / 3.6 MB / 2015-11-30 Idén 14. alkalommal rendezték meg a Diakóniai Napokat, amelynek témája „Az aktív időskor és a generációk közötti együttműködés jelentősége korunkban” volt. Az eseménnyel kapcsolatosan Szecsődi Árpád Kovács Istvánnal, az Erdélyi Református Egyházkerület diakóniai ügyosztályának előadó tanácsosával beszélgetett.
  • Kolozsvár reformációja MP3 / 13.3 MB / 2015-11-30 November 23-án, hétfőn a Kolozsvár Társaság székhelyén a Várostörténeti sorozat keretén belül Sipos Gábor történész, egyetemi oktató Kolozsvár reformációja a 16. században címmel tartott előadást. Ezt követően kérdeztük az előadót. Riporter: Mihály Noémi.