Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

Jóhír

 

Április 16. szerda - Bánk, Csongor

 

Az Úr pedig előttük ment nappal felhőoszlopban, hogy vezesse őket az úton, éjjel meg tűzoszlopban, hogy világítson nekik. (2Móz 13,21)

Jézus Krisztus mondja: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” (Jn 8,12)


 ©2013 Luther Kiadó

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Erdélyi Református Egyházkerület

Minden út Istenhez vezet

A Debreceni Egyetemi Lelkészség által összeállított kiállítás, amely kedden nyílt a Jókai/Eminescu utca 22. szám alatt, május 2.-ig látogatható. ...

Facebook

Műsorajánló

Keresztyén élet felekezetközi magazin

Keresztyén élet felekezetközi magazinunkat hétfőtől csütörtökig 14 óra 20 perctől sugározzuk.
Műsorkezdés: szerda, 14:20

Zenélő köntös

A Zenélő köntösben A magyar hegedűiskola mini-portré sorozata Geyer Stefi alakját idézi fel, a Virágvasárnap hangulatához illő muzsikával.
Műsorkezdés: szerda, 13:30

A Heidelbergi Káté vitás kérdései

A reformációi nagyhéten elhangzott előadásokat ITT lehet visszahallgatni.

Az űrlap letölthető ITT!

A  kitöltött és aláírt űrlapot mindenkinek személyesen kell leadnia május 25-ig abban az adóhivatalban ahova tartozik.

Aktualitások

  • Kelemen Lajos Műemlékvédelmi díjak átadása MP3 / 8.9 MB / 2014-04-16 Horváth Annát, Kolozsvár negyedik magyar alpolgármesterét és a Teleki László Alapítványt díjazta idén a Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaság. A tavaly alapított Kelemen Lajos Műemlékvédelmi díjat azoknak adják, akik Erdélyben kiemelkedően foglalkoznak a műemlékek restaurálásával, állagmegőrzésével. A díjátadóról, amelyre április 15-én került sor, Kiss Gábor tudósít. 
  • Makrai Zsuzsa kiállítás Kolozsváron MP3 / 21.1 MB / 2014-04-11 Fényességes Madonnák, kegyelmes Krisztusok címmel nyílt meg április 9-én, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház Reményik Sándor Galériájában Makrai Zsuzsa nyírbátori zománcművész tűzzománc kiállítása. A kiállítást Szémán Péter az EMKE elnöke nyitotta meg, aki, úgy vélte Erdély lényege is benne van a kiálltásban, hiszen az Evangélikus - Lutheránus Egyház termében, egy református művésznő katolikus témákat mutat be. A kiállítást május 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők, a Reményik Sándor Galériában (1989. December 21./ Kossuth Lajos utca 1. szám alatt) hétfőtől-péntekig délelőtt 10 órától este 18 óráig. Bejárat a Bagoly könyvesbolton keresztül.
    A következő percekbe Makrai Zsuzsa zománcművésszel beszélgetünk. Riporter: Deák Anita
  • Beszélgetés Egyed Ákos történésszel március 15-ről MP3 / 64.2 MB / 2014-03-16 Tegnap emlékeztünk az Európa-szerte forradalmi változásokat hozó 1848-as szabadságharcra. A Magyarországot és Erdélyt érintő változásokról hallhatunk Egyed Ákos történésztől, aki 1990 óta a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, illetve a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének és középkeresztjének kitüntetettje. Szerkesztő: Mihály Noémi
  • Beszélgetés a böjtről Orbán Szabolcs ferences szerzetessel MP3 / 37.5 MB / 2014-03-16 A liturgia, a bibliai szövegek, de az ebben az időszakban elhangzó énekek is segítik a böjtre való ráhangolódásban Orbán Szabolcs OFM ferences szerzetes, teológiai tanár, a Szent István királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány elöljárójának. A böjtöt, amely egyben a húsvétra való felkészülésnek az ideje, megannyi oldalról meg lehet közelíteni, amint az a beszélgetésből is kiderül, a fontos az, hogy sikerüljön elcsendesedni, rendet teremteni az életünkben, hogy Isten szavára fogékonyak legyünk. Orbán Szabolcs ferencrendi szerzetessel Kiss Gábor beszélgetett. 
  • Ivanovék karácsonya MP3 / 16.3 MB / 2014-03-15 A Kolozsvári Állami Magyar Színház csütörtöki sajtótájékoztatóján legújabb bemutatójukkal ismerkedhettünk meg, az Ivanovék karácsonyával, amelyet Alexandr Ivanovics Vvegyenszkij, az orosz abszurd egyik megteremtője írt. A dráma a szabadkai Urbán András rendezésében kerül színpadra. A dramaturg Gyarmati Kata, zeneszerző pedig Antal Attila. Az Ivanovék karácsonya című darabot március 18-án, kedden este 8 órától mutatják be a Kolozsvári Állami Magyar Színház Stúdiótermében. A produkciót 14 éven felüli nézőiknek ajánlják.Az előadásról Urbán András rendezővel, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatójával Deák Anita beszélget.