Agnus Rádió - online!

Hallgassa itt élő műsorainkat naponta éjjel 3 és reggel 8, illetve déli 12 és 15 óra között
Új ablakba nyitás

Jóhír


Június 30. kedd - Pál 

Rejtekhelyem és pajzsom vagy, igédben reménykedem. (Zsolt 119,114)

Hűséges az Úr, aki megerősít titeket, és megőriz a gonosztól. (2Thessz 3,3) 

©2014 Luther Kiadó

Az Agnus Rádió műsorait a kolozsvári református egyházközségek támogatják.

Erdélyi Református Egyházkerület

Ifjúsági nap Vajnafalván

A vajnafalvi református egyházközség volt házigazdája a Kálvin hét második napján szervezett ifjúsági napnak. ...

Facebook

Az űrlap letölthető ITT!

A  kitöltött és aláírt űrlapot mindenkinek személyesen kell leadnia május 25-ig abban az adóhivatalban ahova tartozik.

Aktualitások

  • Oklevelet kaptak az ifjúsági vezető- és presbiterképző résztvevői MP3 / 41.4 MB / 2015-06-29 Tizenegy ifjúsági vezető- és presbiterképző végzettjeinek nyújtott át az Erdélyi Református Egyházkerület által akkreditált oklevelet június 27-én Kató Béla püspök és Dávid István egyetemi lelkész. A képzést a Kolozsvári FIKE egyetemi gyülekezet indította el, hogy így adjon valamit azoknak az önkénteseknek, akik munkatársként szolgálnak az egyetemi közösségben. Riporter: Kiss Gábor
  • A szórványoktatásról beszélgettek MP3 / 12.6 MB / 2015-06-29 A Járosi Andor Keresztyén Kulturális Műhely szervezésében, A külhoni magyarság szórványoktatás kérdéseiről tartottak kerekasztal beszélgetést június 25-én, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársai és a Fehér Holló Médiaklub Egyesület, amelyet elnöke Szabó Csaba képviselt. A Lutheránus Püspökség Argay György gyülekezeti termében tartott beszélgetésen szó esett, az ősztől induló besztercei magyar iskola helyzetéről, de a szórványoktatás legnagyobb problémáit is vázolták. A nehézségek megoldására a szórványközpontok már egy stratégiát is kidolgoztak, amelyet Szabó Csaba a  Fehér Holló Médiaklub Egyesület elnöke ismertet. A szerkesztő Szegedi Csaba.
  • Az orgonáért énekelt a Pro Musica kórus MP3 / 14.2 MB / 2015-06-29 A Koncertek az orgonáért jótékonysági rendezvényosorozat keretében június 25-én a budaörsi Pro Musica kórus lépett fel a Kolozsvár Alsóvárosi Református Gyülekezetben. A Kétágú templomban levő Kestner orgona restaurálásáért indították a  „Koncertek az orgonáért” sorozatot, amelynek idei célja, hogy összegyűljön az a 4000 eurónyi összeg, amely még hiányzik ahhoz, hogy Michael Kestner kolozsvári orgonaépítő 1941 óta elnémult hangszere, a 240. születésnapjára, az év végére, újra életre keljen. A Pro Musica kórus karnagyával Adorjáni László beszélget, majd a kórus előadásában hallgatjuk meg Dvorak Égi szent béke, jöjj című művét.
  • Isten éltesse a 90 éves Csávossy Györgyöt! MP3 / 10.2 MB / 2015-06-29 Csávossy Györgyöt köszöntötték kedd délelőtt, június 23-án 90. születésnapja alkalmából az Erdélyi Múzeum - Egyesület Természettudományi és Agrártudományi Szakosztálya, valamint a Kolozsvár Társaság által szervezett ünnepségen. Csávossy György magyar költő, színműíró, mezőgazdasági szakíró Temesváron született 1925. június 20-án. A középiskolát szülővárosában a piarista gimnáziumban, a mezőgazdasági főiskolát Kolozsvárt végezte. 1953-ig a bihardiószegi szőlészeti szakiskolában, 1953-tól a csombordi mezőgazdasági líceumban tanított, Csombordról ment nyugdíjba, azóta Nagyenyeden él. 1955 óta közölt verseket. A Csávossy György köszöntésére szervezett ünnepségen pályáját Farkas Zoltán méltatta, Veress Éva természettudományi szakírópedig  a borász-íróhoz fűződő személyes emlékeit elevenítette fel. Mihály Noémi összeállítását hallják. 
  • Vasárnapi beszélgetés: Taizében jártak a kommunista rezsim idején MP3 / 76.2 MB / 2015-06-24 A taizéi közösség nemzetközi ökumenikus szerzetesközösség, amelyet a svájci születésű Roger testvér alapított a franciaországi Taizében.  A kis burgundiai faluban található táborhely egész évben nyitva áll az oda látogató fiatalok előtt, akik felekezeti hovatartozástól függetlenül vehetnek részt a közösség életében, és az itt élő testvérekkel közösen kutatják Isten tanításait. Évente több fiatal utazik Kolozsvárról is a mára már ifjúsági találkozóvá nőtt alkalmakra, ahol több ezer fiatallal együtt imádkoznak. A kincses városból először Adorjáni László lelkipásztor és felesége Adorjáni Katalin csatlakoztak a közösséghez még a kommunista rendszerben. Vasárnapi beszélgetés rovatunk első részében velük beszélgetünk. Először Adorjáni Katalin mesél arról, hogy ők hol hallottak először Taizéről és milyen volt a Ceausescu rezsim alatt vallási vezetőkkel találkozni. Szerkesztő: Szegedi Csaba és Csomos Éva Zsuzsánna.